неділя, 04 вересня 2011 18:22

У Києві з'являться вертольоти "швидкої допомоги"

У Києві з'являться вертольоти "швидкої допомоги"

Над Києвом почнуть курсувати вертольоти медиків, повідомляє Сегодня.

Влада міста затвердила остаточний список адрес, де будуть розташовуватися злітно-посадочні майданчики для авіарятувальників і медиків.

Використовувати ці "повітряні стоянки" будуть для порятунку людей: постраждалих у великих ДТП, стихійних лих, пожежі та інших надзвичайних ситуаціях.

До кінця вересня під кожен майданчик виділять землю і почнуть будувати.

"Кілька днів тому ми передали документ з усіма адресами вертолітних майданчиків голові КМДА Олександру Попову на підпис", - сказав начальник главку НС в Києві Віталій Пшеничний.

У списку 16 адрес, які вже погоджені з усіма інстанціями. Передбачені майданчика біля пологового будинку, Міжнародного виставкового центру, приватної лікарні, а також дитячих клінік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв збільшити зарплату медикам з 1 вересня

"Зараз ми вибираємо техніку. Гарний варіант - вертоліт класу А Ка-226 російського виробництва вартістю 35 млн грн. Таких нам потрібно два", - говорить Пшеничний.

Цей вертоліт ще називають "повітряною швидкою", так як він обладнаний всім необхідним для надання медичної допомоги, а також лебідками і сходами, за допомогою яких можна витягти людину з вогню і води, зняти з балконів висоток і т.д.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'являться вертольоти "швидкої допомоги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі