вівторок, 23 серпня 2011 20:20

На залізничному вокзалі Києва медики обстежили кілька сотень пасажирів

На залізничному вокзалі Києва медики обстежили кілька сотень пасажирів

Сьогодні на центральному залізничному вокзалі Києва медики давали безкоштовні консультації усім охочим. Акцію "День здоров'я" організувала "Укрзалізниця" та Всеукраїнське лікарське товариство і приурочили до Дня незалежності.

Усім бажаючим вони міряли артеріальний тиск та рівень кальцію в організмі людини, давали медичні консультації. Мобільна бригада лікарів розташувалася біля пункту міліції. За двома столами четверо медиків за чотири години оглянули близько сотні пасажирів та працівників вокзалу.

"Майже всі, хто до нас прийшов, люди за 40 років. У більшості з них аритмія. Хоча без серйознішого обслідування не скажу точно. Я усім давала загальні рекомендації, декого з працівників вокзалу направила на прийом в нашу лікарню. До нас прийшов чоловік, який почув по радіо про безкоштовне обстеження. Я чим змогла, тим допомогла" - розповідає лікар-терапевт 2 залізничної лікарні Тетяна Цибуліна, 52 роки.

"Уже чотирьох людей відправила в медпункт. У двох тиск був за 200. Там їм вкололи заспокійливе і вони можуть трохи полежати. Ще двох туди ж відправила після укусів комах на ногах. У них виникла алергічна реакція. Нічого страшного, але не приємно" - додала вона.

За словами медиків найбільше пасажири зверталися зі скаргами на серце та головні болі.

"Я уже років п'ять приймаю препарат "Лозап" від тиску. Хочу подивитися яке зараз, вранці було нормальним", - розповів 45-річний Юрій, який працює таксистом на вокзалі.

Подібні акції відбулись на 19 вокзалах України.

Зараз ви читаєте новину «На залізничному вокзалі Києва медики обстежили кілька сотень пасажирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі