четвер, 21 березня 2013 07:03

У Києві знесли черговий гральний "гадюшник" — "Святошинські робінгуди" святкують нову перемогу

У Києві знесли черговий гральний "гадюшник" — "Святошинські робінгуди" святкують нову перемогу
Гральний салон. Фото: police.kharkov.ua

У Києві, біля станції метро "Академмістечко" було ліквідовано малу архітектурну споруду, в якій громадські активісти виявили підпільний заклад грального бізнесу .

Про це Gazeta.ua повідомив один із координаторів "святошинських робінгудів" Микола Єременко.

Наразі виявлена там апаратура вилучена співробітниками відділу боротьби з економічними злочинами Святошинського райуправління столичної міліції й направлена для проведення експертизи. Відкрито кримінальне провадження.

У столичній міліції наголосили, що правоохоронці неодноразово звертались до власника вищезазначеного МАФу з вимогою припинити договір–оренди з особами, які замість ведення власної господарської діяльності займались незаконним гральним бізнесом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві націоналісти штурмом взяли чергове підпільне казино

"У зв'язку з тим, що договір не був розірваний, і власник був попереджений про наслідки, керівництво Святошинського районного управління столичної міліції звернулось до Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації з поданням про демонтаж МАФу", - зазначила помічник начальника Святошинського РУ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ Тетяна Малишева.

Водночас, як розповів Микола Єременко, з цього приводу минулого понеділка він був на прийомі у начальника Святошинського районного управління міліції Юрія Гладика, під час якого останній пообіцяв розібратися з підпільним закладом.

"Гадюшник був розташований на дуже "жирному" місці і щодня приносив своїм господарям по 10 тисяч гривень. Ці гроші ділки відбирали у тисяч нещасних дітей мікрорайону, батьки яких виносили з дому останнє, аби знову і знову спробувати "впіймати щастя", - пояснив Єременко.

За словами активіста, це був гральний салон, з якого розпочиналася діяльність "святошинських робінгудів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Геть гральну мафію!" - Націоналісти розтрощили два гральних салони

"Рік тому, "робінгуди" висунули міліції вимогу негайно ліквідувати це кубло. Тоді нас проігнорували. Втім, ми не "ковтнули" такий підхід і поєднанням різних методів домоглися законності", - відзначив громадський діяч.

"Ми хочемо аби усі зрозуміли: ми на своїй землі, тож можна і треба приборкати бандюків", - додав Єременко.

Разом з тим, у Святошинському райуправлінні столичної міліції уточнили, що за поточний рік було демонтовано ще три споруди, в яких розміщувалися підпільні заклади грального бізнесу.

"За поточний місяць співробітниками відділу боротьби з економічною злочинністю Святошинського райуправління столичної міліції було також вилучено 220 одиниць комп'ютерної техніки та припинена діяльність п'яти гральних закладів", - наголосили силовики.

Зараз ви читаєте новину «У Києві знесли черговий гральний "гадюшник" — "Святошинські робінгуди" святкують нову перемогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі