середа, 25 грудня 2013 12:34

У Києві відкрили альтернативну "Євроялинку"
16

Фото: Фото: Олександра Горчинська

5-метрова штучна ялинка з'явилася на Театральній площі біля Національної Опери України завдяки волонтерам та пожертвам небайдужих громадян. На ялинку, її монтаж, демонтаж та прикраси назбирали більше 13,5 тисяч гривень. Зірку для ялинки подарувала декоратор-флорист Марічка Казимірук.

Театральну площу обрали для встановлення ялинки тому, що це — нейтральне, аполітичне місце. Крім того, за словами організаторів, їх інтереси збіглися з інтересами представників різдвяного містечка, що тут розташоване. І вирішили доповнити новорічно-різдвяний настрій ялинкою.

"Ми неодноразово чули про те, що Євромайдан відібрав у дітей новорічну ялинку. Зараз туди можна піти не з усіма дітьми. Тож вирішили зібрати кошти серед небайдужих людей і встановити власну, повернути дітям свято. До речі, випадково вийшло так, що замовили дерево у тій самій фірмі, яка мала відправляти ялинку на Майдан Незалежності. Замовляли через інтернет-магазин у Дніпропетровську. Тому можна упевнено сказати, що це молодша сестра головної ялинки", - говорить Наталя Красненкова, одна із ініціаторів акції.

За словами Красненкової, збирали гроші за допомогою сторінки у мережі "Фейсбук". За тиждень волонтери назбирали 13613 гривень. 5 тисяч заплатили за саму ялинку, 1200 — за прикраси та гірлянди, 700 гривень — за транспортування "Новою поштою". Інші кошти пішли на монтаж ялинки, а також будуть витрачені на її демонтаж. Про всі витрачені кошти звітують за допомогою відсканованих чеків. Кажуть: грошей надійшло більше, ніж очікували.

"Останні кілька днів тут на площі збирали іграшки для ялинки. Встановили спеціальний кошик, до якого всі охочі могли покласти свою іграшку, пожертвувати її. Поки я був тут, у період із 19 по 22 січня, бачив, що зовсім різні люди робили пожертви. Серед небайдужих — багато іноземців", - розповів Леонід Євмєньєв, який виконує роль Святого Миколая.

Ялинка, як і різдвяне містечко, стоятиме на Театральній площі до 20 січня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили альтернативну "Євроялинку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі