понеділок, 20 листопада 2017 08:22

У Києві почалась "реформа маршруток"

У Києві почалась "реформа маршруток"
Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації розірве угоди з двома приватними перевізниками за порушення норм перевезень. Фото: 112.ua

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації розірве угоди з двома приватними перевізниками за порушення норм перевезень.

Позапланові перевірки тривають з 9 листопада, повідомляє прес-служба КМДА.

За цей період перевірили 12 перевізників, обслуговуючих автобусні маршрути, які працюють в режимі маршрутного таксі. Виявили порушення на маршрутах №201, 459, 421, 581, 464, 565, 518, 416.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На столичному проспекті Перемоги зіштовхнулося шість авто

Складені відповідні акти. Серед порушень - відсутність протоколів проходження обов'язкового технічного контролю транспортних засобів, тимчасових реєстраційних документів на транспортні засоби, страхових полісів, наявність пошкоджених сидінь, сторонніх предметів в салоні і тому подібне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Києва за напад на АЗС затримали трьох іранців

"З двома перевізниками розриватимемо договори. За цей тиждень перевірок складені акти на сім перевізників, у яких виявлені порушення. Проблема в тому, що перевізники зовсім не бояться покарання, адже штрафи, які зараз можуть виписати "Укртрансбезпека" і Нацполиция, невеликі, - 200, 500 і 1000 грн Тому зараз украй необхідно внести зміни в законодавство, щоб посилити відповідальність перевізників за порушення вимог безпеки пасажирських перевезень", - заявив директор департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

4 листопада мер Києва Віталій Кличко доручив департаменту транспортної інфраструктури КМДА провести комплексну перевірку ліцензій і умов роботи приватних перевізників, маршрутні таксі яких працюють в столиці. Таке рішення було пов'язане з тим, що маршрутка збила на смерть двох пішоходів в Оболонському районі столиці.

Зараз ви читаєте новину «У Києві почалась "реформа маршруток"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі