пʼятниця, 13 березня 2020 13:08

У Києві побудують нову трамвайну лінію

У Києві побудують нову трамвайну лінію
Трамвай від вокзалу до Палацу спорту. Фото: Большой Киев

У найближчі три роки у Києві побудують нову трамвайну лінію від Центрального залізничного вокзалу (вулиця Старовокзальна) до станції метро Палац спорту.

Згідно з розпорядженням мера Києва Віталія Кличка, до 2023 року усі роботи з будівництва трамвайної лінії повинні бути закінчені, пише "Сегодня".

У 2020-2021 роках повинні розробити проєктну документацію, здійснити експертизу та затвердження. У документі наголошується, що підрядник, який будуватиме лінію, повинен буде надати гарантії якості виконаних робіт. Гарантійний термін експлуатації об'єкта повинен становити не менше 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичного трамвая на ходу відвалилися колеса

Замовником робіт виступить КП "Київпастранс". Фінансування буде за рахунок бюджету.

Крім будівництва нових трамвайних колій, у Києві планують реалізувати 7-річний план побудови 14 додаткових станцій метро. Станції з'являться в бік Новобіличів та в бік житлового масиву Виноградар. Відкриють нову станцію Львівська брама. Від станції Іподром проходитимуть відгалуження вздовж Кільцевої дороги. Також у планах Подільсько-Воскресенська лінія - будівництво від станції Глибочицька до станції Райдужна, а між станціями Золоті ворота та Театральна планують реалізувати другий пересадковий вузол. Другий вихід-вхід з'явиться на станції Вокзальна.

Зараз ви читаєте новину «У Києві побудують нову трамвайну лінію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі