понеділок, 19 липня 2021 12:22

У Києві побільшало паркувальних зон 

У Києві побільшало паркувальних зон 
Уперше зони паркування у столиці визначали ще 2011 року. З того часу вони не змінювались. Фото: КМДА

У Києві затвердили нові паркувальні зони. Їхні межі визначили на основі даних світового лідера GPS-статистики й розумної мобільності Tomtom Move O/D.

Про це повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Зона №1 охоплює центр Києва й має найвищий попит на паркування. Її розширили до 224 паркмайданчиків на 4320 автомобілів. Також створили "острови" першої зони всередині другої зони – район Караваєвих дач і радіоринку, а також частини території в межах Деміївської пл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водійка знесла будку паркувальника прямо на Volkswagen: фото карколомної ДТП

Зона №2 зменшилася з 247 паркмайданчиків на 4856 машиномісць до 123 майданчиків на 2847 автомобілів. Водночас вона розширилася географічно. "Острови" другої зони також створені всередині третьої зони - біля ринків "Троєщина", "Лісовий", авторинку, метро Лісова й музею "Пирогів".

Зона №3 охоплює спальні райони з найменшим трафіком.

З 1 липня в центрі Києві шалено подорожчали тарифи на паркування. Скільки водіям доведеться платити за 1 год. користування стоянкою - читайте за посиланням.

До 16 липня включно інспектори не штрафуватимуть водіїв за несплачене паркування, а проводитимуть роз'яснювальну кампанію щодо нових тарифів і способів оплати.

Також Київ почав боротьбу з "приватними" парковками.

Зараз ви читаєте новину «У Києві побільшало паркувальних зон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі