вівторок, 18 січня 2011 15:05

У Києві на хабарі попались міліціонер, суддя і адвокат

У Києві на хабарі попались міліціонер, суддя і адвокат

17 січня працівники СБУ затримали суддю районного суду і посередника, 29-річного адвоката, за отримання частини хабара у сумі $5 тисяч.

Як повідомляє прес-служба СБУ, затримали їх у Дарницькому районі столиці.

З'ясувалося, що суддя за попередньою змовою із адвокатом систематично (упродовж трьох тижнів) отримував гроші від родичів засудженого ним громадянина за прийняття рішення щодо неконфіскації майна.

У ході обшуків у службовому кабінеті та в квартирах підозрюваних знайдено гроші, які зловмисники напередодні отримали від жертви.

Прокуратура Києва наразі розслідує кримінальну справу.

Також за отримання хабара затримали старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ одного з підрозділів столичної міліції.

Капітан вимагав €3 тисячі хабара у місцевої мешканки.

"Шантажуючи 22-річну киянку, зловмисник погрожував притягнути її до кримінальної відповідальності за вигаданими ним звинуваченнями", йдеться в повідомленні.

За матеріалами СБУ прокуратура Києва порушила кримінальну справу.

Правоохоронцю загрожує від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Правопорушника взято під варту. Триває слідство.

Як повідомлялося, у 2010 році українці дали більше $1,5 млрд хабарів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві на хабарі попались міліціонер, суддя і адвокат ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі