пʼятниця, 14 липня 2023 20:11

У Києві критична ситуація з мостами – Кличко

  У аварійному стані перебувають міст Патона і міст Метро, Дарницький міст не введено в експлутатацію, розповів столичний очільник. Фото: ua.depositphotos.com
У аварійному стані перебувають міст Патона і міст Метро, Дарницький міст не введено в експлутатацію, розповів столичний очільник. Фото: ua.depositphotos.com

Міський голова Києва Віталій Кличко констатує критичну ситуацію з автомобільними мостами через Дніпро у Києві. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook. За його словами, зараз ремонтують Північиний і Південний мости, в аварійному стані перебувають міст Патона і міст Метро, Дарницький міст не введено в експлутатацію, а шостий – Подільсько-Воскресенський – ще досі не добудований.

Щодо мосту Патона, то Кличко відзначив, що місто цей міст регулярно обстежує, здійснює критично важливі ремонтні роботи, щоб підтримувати його в робочому стані.

"Також в аварійному стані міст Метро. Його конструкція за радянських часів була експериментальною: таких мостів було всього кілька в СРСР. І на сьогодні залишився тільки в Києві. Перебудувати його коштує мінімум 500 мільйонів євро. Це за оцінками європейських фахівців (ЄБРР), з якими ми до війни розробляли проєкт і були домовленості про фінансування масштабного проекту", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці з'явилася стежка для активного відпочинку

За словами Кличка, місто розробляє проект першочергових протиаварійних робіт на цьому мосту.

"Плануємо розпочати оновлення мосту Метро наступного року. Нагадаю, що частину цього мостового переходу – міст через Русанівську протоку – оновили 2020 року", – додав мер.

Кличко підкреслив, що аби розвантажити і закрити на ремонт міст Метро, робиться все, щоб цього року запустити автомобільне сполучення між лівим і правим берегом Подільсько-Воскресенським мостовим переходом, роботи там тривають.

Також він нагадав, що місто ремонтує Північний міст та замінює деформаційні шви на Південному мосту, де планується завершити роботи до кінця літа. З 2018 по 2022 роки в столиці здійснили ремонти на 23 мостових спорудах.

"Що ж до Дарницького мосту, про нібито добудову якого сьогодні рапортують. Цей міст – частина інфраструктури Києва, але перебуває на балансі не міста, а Мінінфраструктури. Бо більше 20 років обʼєкт – у незавершеному стані. Впродовж кількох років столиця просила передати споруду на баланс міста, щоб мати змогу обслуговувати і добудувати його. Цього так і не відбулося. Нещодавно відкрили зʼїзди з моста, але він, підкреслю, досі залишається обʼєктом незавершеного будівництва, бо в експлуатацію не введений", – підсумував мер.

У Києві 6 липня відкрили рух на лівобережній розв'язці Дарницького мосту. Це – перший приклад реалізації великого будівельного проєкту центральної влади в Києві.

Раніше повідомлялось, що будівництво з'їздів з естакади Дарницького мосту на Дніпровську набережну в Києві планують завершити до кінця липня 2023 року.

Зараз ви читаєте новину «У Києві критична ситуація з мостами – Кличко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі