середа, 01 грудня 2010 15:14

У домівках киян потеплішає не раніше четверга

У домівках киян потеплішає не раніше четверга

"Київтрансгаз" збільшив тиск газу АК "Київенерго", однак у квартирах киян буде тепло не раніше четверга.

Про це заявив заступник технічного директора-головного інженера енергокомпанії Юрій Гладишев.

"Зараз ситуація стабілізується на краще. Нам повернули колишні обсяги газу на ТЕЦ-6, а на ТЕЦ-5 тиск газу підняли, але ще не досить. Тепер енергетикам необхідний час, щоб забезпечити потрібну температуру теплоносія. Енергетична система теплопостачання - складний механізм. Щоб його повністю повернути до роботи у нормативному режимі, ми змушені затратити вдвічі більше зусиль і вдвічі більше часу. Тому в своїх квартирах кияни зможуть відчути повноцінне тепло не раніше четверга", - зазначив Гладишев, якого процитували у прес-службі АК "Київенерго".

За даними енергокомпанії, "Київтрансгаз" почав поступово збільшувати тиск газу на теплоелектроцентралях "Київенерго" ввечері 30 листопада. Наразі всі енергетичні блоки повернулися до роботи у плановому нормативному режимі. Об'єми електричної і теплової енергії, що виробляється на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, які серйозно впали через перебої у тиску газу, поступово підвищуються, заявили у компанії.

Станом на ранок 1 грудня за зоною ТЕЦ-6 температура теплоносія (тобто температура, з якою теплоносій "йде" з ТЕЦ) становить 78 градусів, за зоною ТЕЦ-5 - 64 градуси. Водночас згідно з температурним графіком нормативні параметри теплоносія повинні перевищувати 80 градусів.

До того ж у "Київенерго" зазначили, що тривалість процесу відновлення теплопостачання пов'язана з циклічністю процесу транспортування тепла.

"Тобто, щоб у квартирах потеплішало, і з крана пішла справді гаряча вода, необхідний час на те, щоб у системах гарячого водопостачання і центрального опалювання захолола вода повністю замінилася гарячою, прогрілися внутрішньобудинкові системи і приміщення", - йдеться у повідомленні.

Водночас в енергокомпанії наголосили, що будь-яка робота у ненормативних режимах для станцій є протипоказовою у період опалювального сезону.

"Тому "Київенерго" у цій ситуації непокоїть не тільки зниження температури у квартирах, але й стан обладнання, який при такій нестабільній експлуатації і періодичному порушенні нормативних показників роботи зноситься швидше", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, внаслідок зниження тиску газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 у вівторок, 30 листопада, декілька великих масивів столиці, в яких проживають близько 2 млн. людей, залишилися без опалювання і гарячої води.

За даними "Київенерго", обмеження газопостачання зумовлене заборгованістю енергокомпанії за спожитий газ. До обмеження тиску газу на ТЕЦ призвела несплата споживачами АК "Київенерго" боргів за спожиту теплову і електричну енергію, а також невідшкодування КМДА різниці в тарифах на тепло, заявили у компанії.

До того ж заступник глави КМДА Олександр Мазурчак вчора ввечері заявив, що тепло повернеться в оселі киян у вівторок, а до кінця тижня місто повністю відшкодує різницю у тарифах на тепло АК "Київенерго".

Ліга

Зараз ви читаєте новину «У домівках киян потеплішає не раніше четверга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі