четвер, 06 травня 2021 10:02

Швидкісний трамвай продовжать до станції метро Палац спорту

У Києві продовжать Борщагівську лінію швидкісного трамвая до станції метро Палац спорту. Проєкт реалізують у співпраці зі Світовим банком.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

Автор: kyivcity.gov.ua
  Візуалізація проєкту
Візуалізація проєкту

"Оголошено відкриті торги на розробку проєктної документації будівництва трамвайної лінії від вулиці Старовокзальної до станції метро Палац спорту із заїздом на Вокзальну площу. Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 20 травня", - зазначив Густєлєв.

Розробка проєкту здійснюється коштом місцевого бюджету. А безпосереднє будівництво трамвайної лінії фінансуватиметься Світовим банком.

Автор: kyivcity.gov.ua
  До карантину Борщагівський швидкісний трамвай перевозив близько 165 тис. пасажирів на добу
До карантину Борщагівський швидкісний трамвай перевозив близько 165 тис. пасажирів на добу

"Трамвайні колії побудують із використанням сучасних технологій, завдяки чому трамваї курсуватимуть майже без шуму і вібрацій. Також влаштують сучасне зовнішнє освітлення, нові посадкові павільйони з інтерактивними інформаційними табло. У трамваях встановлено спеціальне обладнання для маломобільних громадян, пристрої GPS, відеонагляду, безготівкової сплати проїзду", - додав чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києвом почне курсувати трамвай із "родзинкою"

У Києві рух швидкісного трамвая Борщагівською лінією від вул. Старовокзальної до Кільцевої дороги зупинять майже на все літо. Причина - ремонт Індустріального шляхопроводу і вул. Борщагівської.

Зараз ви читаєте новину «Швидкісний трамвай продовжать до станції метро Палац спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі