середа, 04 квітня 2018 12:01

Столичні будинки почали відключати від тепла

Столичні будинки почали відключати від тепла
Подачу тепла припинили вже майже в 500 будинках. Фото: community.goodgamestudios.com

Київські будинки почали відключати від централізованого опалення. Подачу тепла припинили вже майже в 500 будинків, зокрема, й офіс НАК "Нафтогаз України".

Опалення відключають за заявками балансоутримувачів, зауважили в прес-службі Київенерго. Подати заявки на відключення опалення в будь-який час можуть також юридичні особи, ЖБК та ОСББ.

Масово ж відключати столичні будинки від опалення почнуть після того, як міська державна адміністрація видасть розпорядження про завершення опалювального сезону. Згідно з українським законодавством, підставою для цього є середньодобова температура повітря вище +8°С протягом 3 діб поспіль.

У першу чергу, подачу тепла припинять в адміністративні будівлі, потім - в житлові домівки, дитсадки, школи та лікарні.

"Сьогодні розпочинаємо підготовку відключення опалення. Температура дозволяє, подальший прогноз - вище +8 градусів і значне потепління. Технологічно треба 2-3 дні на відключення, плануємо вже 6-го квітня завершити відключення, аби людям прийшли мінімальні рахунки за тепло", - написав перший заступник голови КМДА Петро Пантелеєв у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко розповів, коли відключать опалення в столиці

3 квітня НАК "Нафтогаз України" звернулася до Київенерго з проханням відключити опалення в своєму офісі.

Зараз ви читаєте новину «Столичні будинки почали відключати від тепла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі