субота, 19 серпня 2017 22:19

Стало відомо, коли почнуть будувати метро на Троєщину

Стало відомо, коли почнуть будувати метро на Троєщину
Китайці пропонують співпрацю на умовах 85% від вартості проекту. Фото: РБК

Техніко-економічне обґрунтування для будівництва 4-ї лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина у столиці вже розробляється китайською компанією China Railway International Group.

Про це повідомила директор Української асоціації Шовкового шляху Silk Link Ірина Нікорак, передає "Укрінформ".

"Китайці пропонують співпрацю на умовах 85% від вартості проекту за рахунок залучення китайських грошей, і 15% - з бюджету міста Києва. При таких умовах вони хочуть виступати генпідрядною організацією", - пояснила Нікорак.

За словами Нікорак, все залежить від процентних ставок, за якими китайці будуть фінансувати проект.

"Якщо ставка буде високою, це не вигідно, бо окупність метрополітену становить понад 15/20 років, що дає навантаження на міський бюджет. Умови, процентні ставки, терміни повернення коштів, все це ще знаходиться в процесі узгодження, і ведуться переговори", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські компанії будуватимуть сонячні електростанції в Україні

За її словами влітку або восени цього року має бути розроблено техніко-економічне обґрунтування, і наступного року повинна початися активна фаза робіт.

"Це у випадку, якщо сторони дійдуть порозуміння", - додала Нікорак.

Київська міська державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з китайською компанією CRIG за проектом будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метрополітену на житловий масив Вигурівщина-Троєщина.

Лінія складатиметься із 14 станцій, 3 пересадочних вузлів і 1 електродепо. Будівництво лінії буде здійснюватися у 2 черги, кожна з яких триватиме 3-4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли почнуть будувати метро на Троєщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі