субота, 04 червня 2022 18:57

Стало відомо, чому костел святого Миколая досі не передали Римо-католицькій церкві

Стало відомо, чому костел святого Миколая досі не передали Римо-католицькій церкві
Костел святого Миколая ще не передали Римо-католицькій церкві. Фото - Парафія костелу св Миколая у Києві/Facebook

Костел святого Миколая в Києві досі не передали до Римо-католицької церкви. Міністерство культури та інформаційної політики та релігійна організація "Релігійна громада Парафія святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римо-католицької церкви у м. Києві" співпрацюють на підставі меморандуму.

Угода не передбачає будь-яких фінансових та майнових зобов'язань сторін, повідомили в Мінкульті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київські музеї відновили роботу - які відкриті, скільки коштує квиток

За меморандумом, будівля мала перейти релігійній громаді 1 червня, однак через повномасштабну війну передати костел не встигли. Мінкульт найближчим часом має завершити підготовку відповідних документів.

Місцева релігійна громада ділить костел із Будинком органної музики та камерної музики України, для якого Мінкульт досі шукає нове приміщення. Тому передати будівлю в повне користування римо-католикам зараз неможливо.

"Попри це, немає жодних перепон для проведення богослужінь парафії святого Миколая Київсько-Житомирської дієцезії Римсько-католицької церкви", - пояснили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

Парафія костелу св. Миколая заявила, що "релігійна громада приймає на себе обов'язок з відновлення, реставрації й збереження святині / пам'ятки культури відповідно до найкращих міжнародних і вітчизняних стандартів".

1 червня прихід костелу св. Миколи повідомив про перехід будівлі до рук громади Римо-католицької церкви. Голова Мінкульту Олександр Ткаченко цього дня був присутній на урочистому богослужінні у костелі.

20 травня там інсталювали статую Архангела Михаїла, яку Папа Римський Франциск освятив спеціально для цього храму у зв'язку з його переданням у постійне користування римо-католицькій громаді.

3 вересня 2021 року в будівлі костелу Святого Миколая сталася пожежа, внаслідок чого було втрачено унікальний орган. Контраварійні роботи у будівлі профінансувала держава та бізнесмени-меценати.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, чому костел святого Миколая досі не передали Римо-католицькій церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі