вівторок, 19 липня 2022 13:35

Розповіли, яких працівників найбільше шукають київські роботодавці

Розповіли, яких працівників найбільше шукають київські роботодавці
У Києві, в середньому, на одну вакансію претендують 10 безробітних. Фото: Pixabay

У Києві в середньому на одну вакансію претендують 10 безробітних. Найбільше вакантних робочих місць є серед бухгалтерів та менеджерів.

У деяких галузях ситуація краща, а в деяких – навпаки. Про це повідомили у Київському міському центрі зайнятості.

"За видами економічної діяльності найбільше вакансій станом на 1 липня 2022 року налічується у сфері адміністративного обслуговування – 17%", – йдеться в повідомленні.

Також багато вільних робочих місць: у сфері охорони здоров'я – 15%, освіті –13%, на підприємствах переробної промисловості – 12%, в оптовій та роздрібній торгівлі – 9%.

Найбільша невідповідність між попитом та пропозицією спостерігалася серед вакансій службовців та керівників. На одне робоче місце тут претендують 69 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес отримає гранти – в уряді назвали суму

Також подібна ситуація серед вакансій на посади технічних службовців – на місце претендують 58 людей. Крім того, на посаду одного фахівця є заявки від 11 осіб. А на одне місце серед працівників сфери торгівлі та послуг претендують 10 осіб.

"Гостра нестача вакансій спостерігається для бухгалтерів, менеджерів різних спеціалізацій, продавців-консультантів, водіїв автотранспортних засобів, комірників, адміністраторів, керівників різного рівня та продавців", – зазначили в центрі зайнятості.

Складається враження, що ситуація на ринку праці жахлива для шукачів і для більшості українців існують лише негативні прогнози. Але насправді все не так драматично. Так, сьогодні роботодавці перебувають у вигіднішому положенні, ніж ті, хто шукають роботу. Як в подібній ситуації знайти роботу українцям, які залишаються на батьківщині, та як пережити часи непевності?

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, яких працівників найбільше шукають київські роботодавці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі