четвер, 24 жовтня 2024 08:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія шість годин атакувала Київ дронами

Росія шість годин атакувала Київ дронами
На підльоті до Києва знищили близько 10 російських ударних дронів. Фото: "РБК-Україна"

У ніч проти 24 жовтня росіяни атакували Україну ударними дронами, поблизу Києва виявили близько 10 дронів.

Усі вдалося знешкодити, заявив у четвер вранці начальник КМВА Сергій Попко.

"14-та повітряна атака російських збройних сил на Київ з початку жовтня! Вже звично для ураження мирного цивільного міста ворог застосував БпЛА. Місце запуску дронів - Курська область, а на столицю безпілотники заходили переважно з північного і північно-східного напрямку. Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі і сумарно тривала майже 6 годин. Силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено біля десятка російських дронів. Усі БпЛА, що загрожували столиці були знешкоджені", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи змінив Байден позицію щодо ударів вглиб РФ - відповідь Білого дому

Інформація щодо руйнувань чи постраждалих не надходила.

"Дані оперативного зведення оновлюються та уточнюються. На цю хвилину в Київській області ведеться бойова робота проти решти БпЛА ворога. Тож не виключено оголошення повітряної тривоги у Києві. Тому наполегливо прошу дослухатися до сигналів оповіщення і у разі небезпеки користуватися укриттями", - наголосив Попко.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 24 жовтня орієнтовно склали близько 684 280 солдатів. За останню добу ЗСУ скоротили російську армію ще на 1240 осіб, повідомив Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «Росія шість годин атакувала Київ дронами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі