четвер, 21 вересня 2023 06:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія атакує країну: у Києві та низці міст потужні вибухи
Оновлено
11

Рятувальники гасять пожежу в Дарницькому районі
У столиці є звернення до медиків

В ніч проти 21 вересня в Києві та низці міст пролунали потужні вибухи під час повітряної тривоги.

У столиці було чутно щонайменше чотири вибухи, повідомляє Gazeta.ua. У Київській міській військовій адміністрації повідомили про роботу в місті протиповітряної оборони.

"Вибух у Дарницькому районі. Всі служби слідують на місце. Також виклик у Голосіївській район. У Дарницькому районі є руйнування нежитлових будівель. Наразі інформації про постраждалих немає", – заявив у четвер вранці міський голова Віталій Кличко.

У Святошинському районі Києва частково зникла електрика. Рятувальники гасять пожежу в Дарницькому районі. Є звернення до медиків.

"У Дарницькому районі медики госпіталізували 18-річну дівчину та 9-річну дитину (дівчинку). З будинку поруч із інфраструктурним обʼєктом, куди впали уламки", – зазначив о 6:30 мер Києва.

Гучно також на Черкащині, у Харкові, на Хмельниччині та у самому Хмельницькому. У Харкові чули до 10 вибухів. Також вони лунали в Рівному, Львові та Івано-Франківську. У частині Рівного немає світла.

"Окупанти завдали шести ударів по місту Харків, зокрема у Слобідському районі. Є пошкодження цивільної інфраструктури, інформація щодо постраждалих перевіряється. Екстрені служби працюють на місцях влучань", – повідомив зранку голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли про ріст інтенсивності використання РФ ударних дронів

На Львівщині вибухи звучали у Дрогобицькому районі. Інформація щодо постраждалих та руйнувань уточнюється, повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець раніше попереджав мешканців регіону про небезпеку.

"Друзі, багато ракет, убезпечуємось", – написав він.

Пізніше стало відомо про рух ракет у бік Київської області. Над Києвом здіймається дим на місці імовірного падіння уламків. В деяких районах відсутнє світло та вода. Триває дорозвідка. Попередньо, в Шевченківському районі уламки пошкодили газову трубу.

  У столиці є звернення до медиків
У столиці є звернення до медиків

"У Києві триває повітряна тривога. Внаслідок роботи ППО по збиттю ворожих цілей сталося падіння уламків в Голосіївському та Дарницькому районах столиці. Усі екстрені служби слідують на місця. Інформація щодо жертв та руйнувань уточнюється. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги", – додав о 6:15 начальник КМВА Сергій Попко.

Пізніше він написав, що у Дарницькому районі уламками пошкоджено нежитлові приміщення та припарковані автомобілі. Є загорання.

Кличко відзвітував, що у цьому районі рятувальники гасять пожежу на СТО. Палають також дві автівки. Вибиті вікна в двоповерховому будинку поруч. Також постраждав заклад профтехосвіти. Учні були в укритті, серед них постраждалих немає.

  Рятувальники гасять пожежу в Дарницькому районі
Рятувальники гасять пожежу в Дарницькому районі

Росіяни здійснили чергову повітряну атаку по території України. Запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. В Повітряних силах повідомили, що на нашу територію увійшло дві групи ракет: одна рухалась зі сходу у південно-західному напрямку, а друга летіла в напрямку Сумської області. Відбій ракетної небезпеки дали о 6:42.

Зараз ви читаєте новину «Росія атакує країну: у Києві та низці міст потужні вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі