понеділок, 29 березня 2021 16:06

Ребра світяться: мережу збурили фото коня з музею "Мамаєва слобода"
4

У столичному музеї козацтва просто неба "Мамаєва слобода" від голоду гинуть коні. Їх не годують і відмовляються продати або віддати іншим людям.

Про це повідомила киянка Наталія Марченко, пише у Facebook спільнота зоозахисників UAnimals.

Фото: Наталія Марченко

За словами Марченко, зображений на фото кінь уже помер від голоду, ще 4 лишилися в небезпеці.

"UAnimals одразу відреагували на це й сконтактували із заступником директора музею. Під час телефонної розмови чоловік заявив, що ситуація не така: кінь на фото помер, але через набряк легень від герпесвірусу, а решта коней здорові. Утім пустити нас зараз на територію, щоб ми могли в цьому переконалися, відмовився", - йдеться в дописі.

Директор музею Костянтин Олійник відреагував на допис киянки. Він стверджує, що кінь Щиголь помер від вірусного герпесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичному дворі помітили величезну свиню на повідку

"Ще 3 тижні тому Щиголь брав участь у зйомках фільму, але згодом у нього стала спостерігатись відсутність апетиту й апатія, він почав кашляти, пускати шмарклі з носа й важко дихати, буквально за кілька днів різко втратив вагу й під час вигулу на леваді впав і вже більше не піднявся", - написав Олійник.

Активісти вже пишуть заяву в поліцію та запит у Держпродспоживслужбу, які мають перевірити музей.

У підручнику "Буквар" для 1-го класу помітили завдання, які популяризують знущання з тварин. Серед героїв - мавпи, які влаштували концерт, цуценя, що стрибає в кільці, та інші.

Зараз ви читаєте новину «Ребра світяться: мережу збурили фото коня з музею "Мамаєва слобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі