середа, 17 жовтня 2018 17:49

Презентували мобільний додаток Картки киянина

Презентували мобільний додаток Картки киянина
Презентували мобільний додаток Картки киянина

У середу, 17 жовтня, у Києві презентували мобільний додаток Картки киянина. Додаток буде доступний користувачам пристроїв на платформах IOS та Android. Тепер влавники картки зможуть керувати усіма сферами життя онлайн. Мобільний сервіс презентували на прес-конференції УНІАН.

"Головна ідея - дати можливість мешканцям міста керувати усіма сферами життя за допомогою смартфону", - кажуть розробники.

"Ми всі сьогодні живемо в світі соціальних мереж та месенджерів, одночасно ми живемо в світі фейкових акаунтів та ботів. Основною та унікальною властивістю проекту Картка киянина є те, що, отримувачі Картки киянина повністю ідентифіковані", - заявив керівник проекту Іван Кулик.

Також він додав, що через вбудований месенджер власники "Картки" зможуть безпосередньо спілкуватися з адміністрацією міста – звернутися до мера, чиновників, депутатів.

Під час прес-конференції розробники продемонстрували роботу мобільного додатку. Після авторизації користувач потрапляє на головний екран мобільного додатку, на якому розташовані головні модулі системи: "Транспорт", "Комунікатор з владою", "Медицина", "Освіта", "Комунальні послуги", "Комерційні послуги", "Адміністративні послуги", "Страхування" та "Новини".

Менеджер проекту "Картка киянина" Аліна Максименко розповіла як працюють ці модулі.
"Почнемо з модуля "Транспорт": сам пластик зараз працює як проїзний у метрополітені. В мобільному додатку ми реалізували функцію купівлі квитка в наземному транспорті з транспортного балансу. Цей баланс ви можете поповнити з банківського рахунку вашої картки. Наразі у Києві ще не впроваджена система електронного квитка в наземному транспорті, та ми розробили модель як це може працювати у мобільному додатку "Картки киянина", - зазначила вона.

"Модуль "Освіта" в мобільному додатку дозволяє контролювати місцезнаходження дитини. "Картка учня" прив'язується до "Картки киянина" батьків, отримується зі згоди батьків та при замовленні її в банку. Батьки отримують дані по поїздкам в метро дітей щодо їх дислокації. Є можливість крім того реалізації її в наземному транспорті. Також можна визначати локацію дітей в школі. Ця система може бути впроваджена в будь-якій із шкіл. Це безпека дітей у великому місті", - розповіла менеджер проекту.

Максименко також додала, що за допомогою інших модулів тепер є можливість в режимі онлайн записатися до лікаря, підписувати петиції, оплатити комунальні послуги, мобільний звязок, телебачення та Internet.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватиме електронний квиток

Модуль "Комунікатор з владою" дозволяє киянам перебувати у контакті з владою та навпаки. "Це працює так: за адресою проживання, що була вказана при реєстрації, автоматично підтягується контакт депутата, який перебуває на виборчому окрузі, на якому ви проживаєте і можна напряму з ним спілкуватися".

У Києві запровадили безкоштовні курси, де пенсіонерів навчають оплачувати комунальні послуги через інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Презентували мобільний додаток Картки киянина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі