середа, 01 грудня 2010 15:54

Попов візьме ще один кредит, щоб розрахуватися з "Київенерго"

Попов візьме ще один кредит, щоб розрахуватися з "Київенерго"

Київська міська державна адміністрація має намір у п'ятницю розрахуватися з боргами перед "Київенерго" за різницю в тарифах. Для цього мерія візьме 500 мільйонів кредиту в "Альфа-банку" під 12% річних.

Про це журналістам у середу повідомив голова КМДА Олександр Попов.

"Ми це питання вирішуємо. Ми 500 мільйонів проплатимо уже в найближчий час - я думаю, що в п'ятницю. Буде залучення нового кредиту на дуже приємних умовах - 12% річних з Альфа-банком", - сказав Попов.

Він додав, що місто вже має рішення банку і наразі узгоджує деякі моменти з національним банком.

"500 мільйонів гривень - це наш останній платіж. Коли я прийшов працювати в мерію було 2 мільярди боргу. 1,5 мільярди ми вже сплатили", - сказав голова КМДА.

Він також наголосив, що надалі міська влада не нестиме відповідальність за сплату різниці в тарифах.

"Змінилось законодавство і з 1 серпня різниця в тарифах - це вже відповідальність уряду, бо питання формування тарифної політики передані в НКРЄ. Не органам місцевого самоврядування, чи місцевим органам влади. Тому я говорю зараз про той борг, який ми успадкували. З моменту прийняття нового законодавства ми вже не відповідальні за різницю в тарифах. Це питання вирішуватиме уряд", - підсумував чиновник.

Нагадаємо, за версією компанії "Київенерго", борг КМДА перед "Київенерго" (різниця в тарифах) складає 1,1 мільярда гривень.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Попов візьме ще один кредит, щоб розрахуватися з "Київенерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі