вівторок, 26 грудня 2023 14:14

Спіймали зрадника, який транслював пропаганду на окупованій території

Спіймали зрадника, який транслював пропаганду на окупованій території
Бізнесмен зі спільницею заснували провайдер на окупованій території. Фото: Pexels

Бізнесмена, який транслював кремлівську пропаганду у тимчасово окупованій Луганській області затримали у Києві.

Власник інтернет-провайдера систематично сплачує "податки" до "бюджету" окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленому Луганську, повідомили у Службі безпеки України.

"Також компанія фігуранта транслює у регіоні заборонені російські телеканали, які масово нав'язують місцевим жителям наративи Кремля, насамперед про війну в Україні", - йдеться у повідомленні.

За місцем проживання затриманого у Києві виявили коштів на понад 7,5 млн грн. На гроші наклали арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ "спакувала" одразу сімох російських агентів

Слідчі кажуть, що незаконну діяльність він організував разом з близькою родичкою, яка проживає у тимчасово окупованій Кадіївці Луганської області. Вони там створили компанію-провайдер та "зареєстрували" в місцевій окупаційній адміністрації РФ та "роскомнагляді".

Затриманому та його спільниці повідомили про підозру за статтями "провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у т.ч. окупаційною адміністрацією держави-агресора, за попередньою змовою групою осіб".

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «Спіймали зрадника, який транслював пропаганду на окупованій території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі