вівторок, 06 квітня 2021 14:13

Переможець тендерів "Великого будівництва" відмивав мільйони на несплаті податків
3

Працівники приватного підприємства в Києві, яке неодноразово ставало переможцем тендерів по програмі "Велике будівництво", ухилялися від сплати податків в особливо великих розмірах.

Про це повідомила Державна фіскальна служба.

Фото: Державна фіскальна служба України

"З метою штучного завищення вартості робіт та подальшого отримання готівкових коштів - схема відкату - підприємство проводило безтоварні операції, при цьому лише документально відображаючи придбання ТМЦ робіт в іншого товариства, яке своєю чергою здійснювало фінансово-господарські взаємовідносини з ризиковими СГД", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фігуранти формували безпідставний податковий кредит з ПДВ. Таким чином вони ухилилися від сплати податків на суму понад 18,6 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, коли почнуть будувати Київську обхідну дорогу

Співробітники податкової міліції провели обшуки офісних та житлових приміщень. Виявили тендерну документацію та фінансово-господарські документи, що свідчать про факти розкрадання бюджетних коштів, та готівку на загальну суму понад 6 млн грн в еквіваленті.

У Харківській області СБУ викрила на систематичних хабарях начальника одного з відділів Державної фіскальної служби України в регіоні. Посадовець вимагав від місцевого підприємця 100 тис. грн. щомісяця за не реагування на оборудки з підакцизною продукцією та не притягнення його до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Переможець тендерів "Великого будівництва" відмивав мільйони на несплаті податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі