четвер, 02 лютого 2017 15:30

Платіжки Київенерго: як боротися із завищеними сумами

Платіжки Київенерго: як боротися із завищеними сумами

Кияни за завищені платіжки повинні подавати до суду або встановлювати у квартирі індивідуальні лічильники.

Про це Gazeta.ua розказала Марія Яковлєва, експерт Державного агентства з енергозбереження та енергоефективності.

"Проблеми із завищеними платіжками виникли, бо жеки й об'єднання співвласників багатоквартирних будинків не слідкують за температурою теплоносія. Дозволяють енергокомпанії маніпулювати рахунками. Коли у будинку є загальний і приватні лічильники, окремі мешканці можуть домовлятися з керуючими компаніями, які зменшують кількість спожитого тепла. Решту зараховують до загальних будинкових витрат і розподіляють між усіма мешканцями", - зауважила Яковлєва.

Вона прокоментувала повідомлення Київенерго, що кияни сплачують великі суми за тепло через обігрів приватних магазинів, перукарень, підвалів-складів і мансард.

Експерт порадила спершу з'ясувати в Київенерго, скільки тепла спожив увесь будинок. Потім - вимагати перерахунку. Далі з цими документами йти до суду.

Ще один варіант - найняти інспекцію з перевірки незаконних врізок.

"Щоб уникнути тяганини треба встановити в квартирі індивідуальний лічильник. Це якщо розводка у будинку горизонтальна. Якщо вертикальна - за тисячу гривень купити розподілювач тепла на кожну батарею. Тоді енергокомпанія не навісить внутрішньобудинкові витрати", - наголосила Яковлєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянам із квартирним лічильником тепла дозволили не платити за послугу

Мешканцям обладнаних лічильниками будинків не перераховуватимуть суму платежів за тепло. Про це заявив комерційний директор Київенерго Євген Бушма.
Зараз ви читаєте новину «Платіжки Київенерго: як боротися із завищеними сумами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі