неділя, 08 квітня 2018 00:15

Переселенець відкрив АнтиШколу англійської мови
7

Школі відвідує близько 650 людей
Фото: Надано Станіславом Кравцовим
Для відкриття однієї школи англійської мови по франшизі потрібно витратити близько  000
У АнтиШколі допомагають подолати мовний бар'єр та не вчать алфавіт й основні слова
Середній вік учнів 30-35 років
У групі займаються 10-12 людей

Для відкриття однієї школи англійської мови потрібно витратити близько $10 000. Кошти потрібні для оренди приміщення з трьома кімнатами, закупки декількох проекторів та меблів, навчання персоналу нової методики, реклами в інтернеті, онлайн платформи. Якщо будуть навчатись 300 людей, інвестиція окупиться за перший набір. Про це Gazeta.ua розповів Станіслав Кравцов з Горлівки Донецької області. Він разом з партнером відкрили АнтиШколу англійської мови Space Deer у Харкові та три філіали в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопці з Горлівки навчають киян створювати анімаційні ролики

"Перші заняття з комунікативних ігор проводили в орендованому танцювальному залі в Харкові. Не було меблів і усі сиділи на подушках, – згадує Станіслав, – На першу зустріч прийшло 6 людей, а через місяць – 60. Вирішили розробити свою методику вивчення англійської мови та надіслали для перевірки до Нью-Йорка".

Навчання у АнтиШколі Space Deer триває пів року. На заняттях не вчать алфавіт та перші слова. Потрібно вже мати певний багаж знань. Зустрічі проходять в ігровій формі. Для учнів продумують життєві ситуації, роздають ролі та необхідно розмовляти тільки англійською мовою. Вартість одного курсу у Києві 5400 грн на місяць, та 3990 грн у Харкові.

"Допомагаємо подолати мовний бар'єр, – ділиться Станіслав, – Формат навчання продуманий по хвилинах. Є онлайн платформа з додатковим матеріалом для кожного учня. Можна обрати програму, в залежності від того, для чого потрібна англійська. До нас приходять готуватись до міжнародних конференцій, інтерв'ю та співбесід".

Автор: Надано Станіславом Кравцовим
  Середній вік учнів 30-35 років
Середній вік учнів 30-35 років

У групі займаються 10-12 людей. Є заняття зранку, обід та ввечері. Школу відвідує близько 650 людей. Переважно люди 30-35 років. Три заняття поспіль дають для тестування формату навчання. Якщо щось не подобається – повертають гроші. З 100 людей, 5 відмовляються.

"У школі займаються на пуфах у неформальній атмосфері. Для демонстрації матеріалів використовують тільки проектори, – розповідає Станіслав, – Кожний курс закінчується різними випускними. Для звичайних курсів – це бесіда з носієм мови, що триває не менше 30 хвилин. А для тих, хто вчиться виступати на публіку – відкрита лекція. Учні готують різні історії та виступають на велику аудиторію. Глядачам потрібно вгадати, яка історія вигадана".

У штаті працюють 20 викладачів. Усі пройшли попереднє навчання у методичному відділі школи.

Автор: Надано Станіславом Кравцовим
  У групі займаються 10-12 людей
У групі займаються 10-12 людей

"Постійно шукаємо викладачів. Потрібно, щоб мали міжнародний досвід та практику. Зараз усі викладачі – молоді люди близько 24 років. Для багатьох це перша робота, – зазначає Станіслав, – Людям старшого віку важко змінити підхід до викладання. Не усі витримують. Потрібно бути у постійному контакті з учнями, не можна сховатись за книжкою чи конспектом. А також потрібно мати акторські навички".

Для залучення клієнтів використовують соціальні мережі та каталоги. Акцент роблять на історіях учнів. Зараз у штаті є копірайтер та маркетолог, які займаються рекламою.

"Проводили рекламні кампанії, коли по місту гуляв аніматор в костюмі оленя у стилі нашої АнтиШколи – розповідає Станіслав, – Плануємо у кінці весни провести великий розмовний клуб на галявині та розговорити 200 людей".

Станіслав подав документи для реєстрації торгової марки АнтиШколи. На це потрібно близько півтора року та 5000 грн.

Автор: Надано Станіславом Кравцовим
  Планують відкрити філіали АнтиШколи англійської в усіх обласних центрах
Планують відкрити філіали АнтиШколи англійської в усіх обласних центрах

"Хочемо оформити франшизу та відкрити філіали в усіх обласних центрах. Плануємо збирати перших клієнтів для нових відділів. Можемо готувати маркетингову компанію "під ключ", – ділиться Станіслав, – Плануємо також створити методичні центри для розроблення нових методик для прогресивного вивчення англійської мови".

Станіслав Кравцов у Горлівці Донецької області з третього курсу працював у прокуратурі та навчався на юриста. У 2014 році переїхав до Харкова, а потім – до Києва, де працював у сфері маркетингу.

Для відкриття їдальні потрібно 500 тисяч грн. Близько четвертої частини грошей піде на ремонт приміщення у 250 м2., інше – на закупівлю меблів, техніки для кухні. За 9 місяців дохід склав 300 тисяч грн.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець відкрив АнтиШколу англійської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі