пʼятниця, 01 квітня 2022 11:29

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупантів відкидають із Київщини. Вони переоцінили свої можливості" - МВС

"Окупантів відкидають із Київщини. Вони переоцінили свої можливості" - МВС
Євген Єнін в Ірпені розповів про те, як іде звільнення Київської області від окупантів. ФОТО: скріншот

Окупанти робили все, аби завадити українським захисникам вибити їх із Київської області. Однак переоцінили свої можливості.

Унаслідок цього по області йде відкидання ворожих підрозділів та звільнення населених пунктів, розповів на брифінгу в Ірпені перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін.

"Коли вони зрозуміли, що їхній план не працює, то почали змінювати тактику та фокусуватись на знищенні цивільної інфраструктури. Так змушували політичне керівництво країни не те, щоб здатися, але хоча би піти на додаткові поступки", - заявив Єнін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ у небезпеці - міноборони США зробило заяву

Київщину активно допомагають звільняти від ворога сили Національної гвардії та Нацполіції, продовжив заступник міністра.

"Звільняють селище за селищем. Тут можна побачити досить важкі втрати, які завдали російські війська. Ви бачите факти звірств, використання забороненої зброї проти мирного населення, а також як Національна поліція документує та збирає по частинах докази цих злочинів, щоб притягнути їх до правосуддя", - зазначив Євген Єнін.

У Київській області від російської агресії постраждали тисячі людей, додав представник МВС.

"З поверненням додому не варто поспішати. На жаль, російські війська залишили за собою чимало неприємних сюрпризів. Міни, ракети й інші небезпечні елементи. Їх мають знешкодити підрозділи Державної служби із надзвичайних ситуацій. Тоді люди зможуть повернутися", - підсумував заступник міністра.

Під Києвом в окупантів воюють підготовленіші підрозділи із сучасною технікою. Вони не хочуть її кидати та здаватися в полон. Хочуть, щоб їх убивали, розповів Герой України, полковник ЗСУ Євген Межевікін.

Зараз ви читаєте новину «"Окупантів відкидають із Київщини. Вони переоцінили свої можливості" - МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі