пʼятниця, 01 квітня 2022 09:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Київ у небезпеці - міноборони США зробило заяву

Київ у небезпеці - міноборони США зробило заяву
У Пентагоні заявили, що Київ досі перебуває в небезпеці. Фото: УНІАН

У міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки вважають, що Київ досі перебуває в небезпеці, попри часткове відведення російських військ.

Про це заявив високопоставлений представник Пентагону 31 березня, коментуючи відведення російських військ на позиції на північ і схід від Києва, передає "Голос Америки".

"Київ, як і раніше, перебуває в небезпеці й авіаудари продовжуються. Ми не спостерігали великої різниці за останні 24 години, не було масового руху (російської техніки. - Gazeta.ua) принаймні на цей момент", - сказав він.

Російські воєначальники розуміють, що їхня спроба взяти столицю провалилася. На це і вказує передислокація російських військ із-під Києва, пояснив представник Пентагону. Також зазначив, що бойовий дух російських солдатів низький:

"Ми, як і раніше, спостерігаємо проблеми згуртованості підрозділів, проблеми з командуванням та управлінням і проблеми з грамотним керівництвом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кадирівці ссуться, як і решта москалів" - Герой України розповів про бої під Києвом

У Пентагоні кажуть, що чули анекдоти про погані показники на полі бою та про пригніченість російських окупантів.

"Усе це на рівні чуток та анекдотів. І не можна з упевненістю сказати - це лише в окремих частинах чи це загальніші тенденції", - зауважили там.

Проте представник Пентагону вважає, що всі ці оповіді лише підтверджують деякі з основних проблем, що проявилися в російських збройних силах.

"Це армія, в якій немає унтерофіцерського корпусу, як на Заході, тому в ній немає ефективного командування невеликими підрозділами. І ви не побачите навіть будь-якої ініціативи на низовому рівні", - заявив представник Пентагону.

Станом на ранок 1 квітня з півночі Київської області продовжується часткове відведення підрозділів російських окупаційних військ у бік державного кордону з Білоруссю. Фіксується рух змішаних колон техніки різної кількості. Росіяни вивозять з України награбоване майно.

Зараз ви читаєте новину «Київ у небезпеці - міноборони США зробило заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі