понеділок, 18 липня 2022 03:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти на Київщині вбили 1346 цивільних: цифра - не остаточна

Окупанти на Київщині вбили 1346 цивільних: цифра - не остаточна
На Київщині знайшли 1346 тіл цивільних, вбитих росіянами. Фото: koda.gov.ua

У Київській області виявили більше тисячі тіл мирних мешканців, вбитих російською армією.

"На сьогодні вже ця цифра – 1346 тіл убитих цивільних", - сказав начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляні та замучені окупантами: назвали кількість убитих цивільних на Київщині

Більшість були вбиті з вогнепальної зброї.

"Я можу сказати, що це не остаточна цифра, бо кожен день ми працюємо і, на жаль, на позиціях, де розташовувалася армія Російської Федерації, ми знаходимо все нові тіла похованих людей, тимчасово похованих", - сказав Нєбитов.

Зараз у Київській області близько 300 людей вважаються зниклими безвісти.

2 квітня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські військові звільнили від окупантів усі населені пункти Київської області, в які раніше зайшли російські окупанти.

Після чого на території звільнених районів почали знаходити масові поховання українців, які були вбиті російськими військовими. Звірства, які чинили окупанти зафіксовані в Ірпіні, Бучі, Бородянці, Макарові, інших міста та селах Київщини.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти на Київщині вбили 1346 цивільних: цифра - не остаточна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі