четвер, 13 жовтня 2022 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти швидко підійшли до Києва на початку вторгнення з кількох причин – Наєв

Окупанти швидко підійшли до Києва на початку вторгнення з кількох причин – Наєв
Бої за Київ розпочалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російським окупантам на початку повномасштабного вторгнення в Україну вдалося швидко підійти до Києва з боку Білорусі через те, що Збройні сили України працювали в штатах мирного часу.

Також більшість українських військових перебувала на сході, а не на півночі. Про це розповів командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв у телемарафоні "Єдині новини" 13 жовтня, передає Gazeta.ua.

"Більша частина ЗСУ перебувала на сході й виконувала завдання у складі Об'єднаних сил, що вели операцію відповідно до закону України. Всі загрозливі напрямки прикривали Збройні сили у штатах мирного часу", – сказав Наєв в інтерв'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення з Білорусі: розповіли про готовність ЗСУ на північних кордонах

Наступ на підходах до Києва вдалося зупинити, щойно в Україні оголосили загальну мобілізацію і чисельність Збройних сил зросла, пояснив Наєва. За його словами, все залежить від кількості військ.

"Їхня чисельність стала після мобілізації такою, що наступ зупинили. І надалі на Київському, Чернігівському, Сумському напрямках відбили, ворог відійшов. Все залежить від кількості військ. Коли розпочалася війна, Збройні сили України вели боротьбу із силами ворога, що переважали", – пояснив генерал-лейтенант.

Бої за Київ розпочалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та Білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбувалися переважно на обох берегах Дніпра.

Новий наступ на Київ, про який заговорили в Кремлі, – це російський блеф. Російська Федерація не має необхідної кількості війська, а провести мобілізацію в Кремлі не можуть, бо завалиться вся їхня політична система, розповів військовий експерт Віктор Ягун Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти швидко підійшли до Києва на початку вторгнення з кількох причин – Наєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі