вівторок, 08 жовтня 2013 21:24

Одноразовий проїзд у київському транспорті коштуватиме менше 5 грн - Костюк

Одноразовий проїзд у київському транспорті коштуватиме менше 5 грн - Костюк
Михайло Костюк Фото: vgolos.com.ua

Одноразовий проїзд у громадському транспорті столиці коштуватиме менше 5 гривень. Про це перед засіданням громадської ради заявив заступник голови КМДА Михайло Костюк.

"Ціна залежатиме від того, чи це річний буде квиток, чи місячний чи денний, чи він має часовий рівень. Найбільш вартісною буде разова поїздка. Це неправда, що коштуватиме вона п'ять гривень", - заявив він.

Костюк зауважив, що економічно обґрунтована вартість проїзду в міській електричці 8 грн, в метро – 4 грн. Найдешевший проїзд в тролейбусі – 3 грн.

На зауваження журналістів, що єдиного проїзного квитка з часовим обмеженням у 75 хв недостатньо, щоб проїхати хоча б пів міста трьома видами транспорту по теперішнім коркам, Костюк наголосив: "Якщо тобі цікаво отримати знижку, то ти себе мобілізуєш, використаєш час знаходження в транспорті більш ефективно. 75-хвилинка була безпідставно розкритикована. В ній якраз закладено найбільш цікаву фінансову інтригу. Рівень нетерпіння в озвучуванні конкретних параметрів недоречний. Ми зараз моніторимо, скільки в середньому часу пасажир проводить в дорозі".

Чиновник відмовляється називати, на скільки подорожчає квиток на столичному громадському транспорті й коли.

Раніше в мерії заявляли, що з 1 січня в Києві з'явиться єдиний квиток, який діятиме 75 хвилин. Його ціна буде 5 гривень. Цей квиток розрахований на 1 поїздку в метро і необмежену кількість поїздок в наземному транспорті, але тільки протягом 75 хвилин.

Зараз ви читаєте новину «Одноразовий проїзд у київському транспорті коштуватиме менше 5 грн - Костюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі