субота, 12 вересня 2015 16:53

Незрячі кияни розкритикували таблички зі шрифтом Брайля в центрі міста
8

Фото: Ельдар Сарахман

Минулого тижня в п'яти парках Києва встановили інформаційні таблички з описом пейзажів міста написані шрифтом Брайля. Тексти написали відомі українські письменники — Любко Дереш, Галина Ткачук, Катерина Бабкіна.

Переклали їх на шрифт в Українському товаристві сліпих. Назвали це першим пішохідним туристичним маршрутом для незрячих та людей з вадами зору.
Таблички є на Пейзажній алеї, у Володимирівському парку, біля арки Дружби народів. Ще по одній у парку Вічної Слави та на Пішохідному мосту.

Gazeta.ua вирішила прогулятись по маршруту з киянами Богданом Кунтим і його дружиною Наталею Волошко. Вони обоє незрячі. Від ініціативи не в захваті. Пояснюють, що не розуміють, нащо встановлювати їх, якщо дійти до них проблематично.

"А то як знайти те цю таблицю? Сюди важко дістатися самому. А якщо я прийду з людиною, яка бачить, так він мені краще розповість, а не щоб почитати, що тут написано. Вже краще аудіо супровід. - каже Наталя Волошко.

Табличка це стійка прикручена до перила болтами. Розміром 40 на 30 сантиметрів. З лівої сторони текст шрифтом Брайля. Розміром з стандартну сторінку А4.

Зараз ви читаєте новину «Незрячі кияни розкритикували таблички зі шрифтом Брайля в центрі міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі