пʼятниця, 23 червня 2023 11:36

Невідомі погрожують спалити кінотеатр "Жовтень" через ЛГБТ фестиваль

Невідомі погрожують спалити кінотеатр "Жовтень" через ЛГБТ фестиваль
Київському кінотеатру "Жовтень" погрожують через проведення фестивалю. Фото: instagram.com/zhovten.cinema

Київські кінотеатри "Жовтень" та КІNО42 впродовж останніх днів отримали численні погрози на свою адресу.

Причиною називають проведення з 22 по 28 червня першого в Україні ЛГБТКІА+ кінофестивалю SUNNY BUNNY. Про це йдеться у заяві кінотеатру "Жовтень", опублікованій в Instagram.

Зокрема, у соціальних мережах ширяться заклики вчинити напад та навіть спалити кінотеатри через таку програмну політику.

"Наші кінотеатри ‒ одні з останніх фестивальних майданчиків, що залишилися у Києві після закриття кінотеатру "Київ", "Кінопанорама", "Україна". Основними напрямками нашої діяльності є підтримка національного, незалежного кіно, проведення фестивалів та спеціальних культурних подій. Киянам не треба нагадувати про нищівну пожежу, яка сталась внаслідок підпалу кінотеатру "Жовтень" за схожих обставин 29 жовтня 2014 року. Тоді, на щастя, обійшлося без людських жертв, але будівля була сильно пошкоджена. Лише завдяки величезним витратам з міського бюджету, доброчинцям та згуртованості київської громади, зокрема ЛГБТК+ спільноти, кінотеатр вдалося відбудувати", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оголосили переможців Каннського кінофестивалю: хто отримав "золоту пальмову гілку"

У кінотеатрі наголошують, що кінофестиваль SUNNY BUNNY проходить за підтримки низки посольств дружніх до України країн. А скасування, а тим більше насильницький зрив такої події, може "згубно вплинути на міжнародний імідж України" та ставлення до українців у країнах, які допомагають нашій державі зброєю, грошима, прийомом біженців.

"Ми вважаємо, що українське суспільство не може дозволити невеликій групі агресивно налаштованих людей нищити культурну інфраструктуру столиці, загрожувати життю та здоровʼю співгромадян та міжнародному іміджу країни через розбіжність у поглядах", ‒ йдеться у повідомленні.

Через погрози кінотеатри направили звернення до поліції з проханням забезпечити громадський порядок на фестивальних локаціях. А також найняли додаткову охорону.

"Закликаємо правоохоронні органи не допустити нападів на кінотеатри, а дружні організації та медіа слідкувати за ситуацією", ‒ наголошують автори заяви.

Співака Melovin нещодавно запросили на популярне стендап шоу "Біографія". Проте посеред зйомки він покинув програму зі словами: "Хворі люди". У Instagram артист поскаржився на булінг та гомофобні жaрти.

За його словами, за лаштунками була приємна атмосфера. Але як тільки коміки вийшли на сцену, "жарти майже відразу перетворилися на банальний булінг без почуття гумору".

Зараз ви читаєте новину «Невідомі погрожують спалити кінотеатр "Жовтень" через ЛГБТ фестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі