субота, 04 листопада 2017 19:15

На Подолі в Києві руйнується старовинний будинок

У Києві на вулиці Щекавицькій, 19/33 почав обвалюватися двохсотлітній будинок чернігівського купця Вертипороха. Уламки цегли можуть травмувати прехожих.

Про це повідомила киянка Катерина Бузова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі екскаватором знесли історичну будівлю

Пам'ятка архітектури на Щекавицькій побудована в XIX столітті, там був облаштований прибутковий будинок. На нижньому поверсі знаходились продуктові магазини. З 1994 року споруду взяли на облік як нововиявлений об'єкт культурної спадщини.

Будівля знаходиться в приватній власності. Профільна комісія зобов'язала власника, негайно виконати роботи з розбирання частини будинку.

"Ми не дозволимо, щоб будинок зник - будемо весь процес жорстко контролювати! І зробимо все, щоб зобов'язати власника зберегти старовинну будівлю", - сказав начальник управління з питань НС КМДА Роман Ткачук.

Руйнування історичної пам'ятки обурило користувачів соцмереж:

"Будинок на Щекавицькій почав розвалюватися", - написала Ольга Коваль.

  Пам'ятка архітектури ХІХ ст.
Пам'ятка архітектури ХІХ ст.
 

Нагадаємо, що Національний музей історії України, який знаходиться на вул. Володимирській, 2, може сповзти в провалля. Зараз будівля на межі руйнування.

Зараз ви читаєте новину «На Подолі в Києві руйнується старовинний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі