вівторок, 19 листопада 2019 19:05

На місці найбільшого книжкового ринку зведуть ТРЦ
3

Директор ТОВ обіцяв, що в новому ТРЦ забезпечать місця для тих торговців, чиї точки знесуть
Фото: kievvlast.com.ua
Директор ТОВ обіцяв, що в новому ТРЦ забезпечать місця для тих торговців, чиї точки знесуть
Директор ТОВ обіцяв, що в новому ТРЦ забезпечать місця для тих торговців, чиї точки знесуть

На місці книжного ринку "Петрівка" зведуть торговий центр, який має бути "не вище дев'яти поверхів". Кінцеву висоту будівлі визначать в проєктній документації.

Департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови та обмеження на проєктування ТРЦ на частині території речового і книжкового ринку "Петрівка", пише КиевVласть.

Забудувати планують ділянку площею трохи менше одного гектара. Згідно з містобудівними умовами і обмеженнями, висота комплексу не повинна перевищувати 26 метрів (приблизно дев'ять поверхів). Кінцеву висоту будівлі визначать лише в проєктній документації.

Частина ділянки потрапляє в межі історичного ареалу, тому проєктування має враховувати "Закон про захист культурної спадщини". Ділянка потрапляє в зону закладів комунального господарства, інженерних споруд тощо. Для будівництва потрібен дозвіл "Київського метрополітену".

У 2001 році землі на вулиці Вербовій передали в оренду ООО "Солідарність". Компанія пов'язана з Ігорем Вільдманом, депутатом Київради трьох скликань, екс-замміністром екології. Вільдмана називають "власником Петрівки". Формально він ним не є. Його підозрювали у тіньових зборах з приватних підприємців на ринку та інших порушеннях. Пізніше землю переоформили на фірму "Б.В", яка належить Вільдману і якій видали містобудівні умови на будівництво ТРЦ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 820 подій, 1000 учасників та 40 локацій - стартував 26 Book Forum

Про плани будівництва ТРЦ на місці ринку йшлося ще в 2011 році.

Хрещатик готують до масштабної забудови. На місці колишнього кафе "Гімалаї" скоро може вирости 4-поверховий торговий центр. Активісти дізналися, на які порушення готовий піти ініціатор будівництва бізнесмен Михайло Бродський. Приміщення колишнього кафе "Гімалаї" знаходиться за адресою Хрещатик, 23-Б. Навколо нього пліч-о-пліч розташовані житлові будинки, навпроти - Центральний універмаг України. Приміщення належить фірмі "Олімп ЛТД", власниками якої є сім'я відомого бізнесмена і політика Михайла Бродського, а також давній партнер народного депутата Нестора Шуфрича - В'ячеслав Черепаня. Про плани на будівництво ТЦ мешканці місцевих будинків дізналися давно. Ще в 2015-му деталі були розкриті журналістами-розслідувачами проекту "Схеми". Мешканцям довелося навіть звертатися до мера Києва Віталія Кличка з вимогою перешкодити цьому.

Зараз ви читаєте новину «На місці найбільшого книжкового ринку зведуть ТРЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі