четвер, 29 грудня 2022 01:57

Спецтема: Війна Росії проти України

На Київщині встановлять систему датчиків: вони допоможуть виявляти ворожі ракети і дрони

На Київщині встановлять систему датчиків: вони допоможуть виявляти ворожі ракети і дрони
Російські ракети і дрони будуть виявляти ефективніше. Фото: Кореспондент

У Київській області буде встановлена система акустичних датчиків для посилення можливостей із виявлення російських ракет та дронів.

Йдеться про датчики додаткового збору інформації, що дозволять протиповітряній обороні отримувати дані не лише з радарів та з лінії 102, а й з тих місць, де немає людей, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, інформує "Моя Київщина".

Зараз про рух дронів чи ракет російських окупантів на низьких висотах військовим часто повідомляють місцеві жителі.На низьких висотах їх складно відстежити за допомогою радіолокаційного обладнання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи отримали нову партію іранських дронів

"Звичайно, ця інформація від людей дуже важлива для аналізу військовими та вжиття відповідних заходів силами ППО", – заявив Нєбитов.

Для захисту об'єктів критичної інфраструктури вирішили встановити датчики, які зможуть збирати акустичну інформацію та своєчасно передавати її підрозділам ППО.

"Це зможе захистити не лише критичну інфраструктуру, не лише підстанції, які постійно обстрілює ворог, а й інші об'єкти, куди будуть націлені удари", – уточнив він.

Від вересня українські сили протиповітряної оборони збили понад 420 ракет, які росіяни запускали по критичній інфраструктурі.

Приземлено й 430 дронів-камікадзе, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині встановлять систему датчиків: вони допоможуть виявляти ворожі ракети і дрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі