середа, 28 грудня 2022 14:48

Обстріли інфраструктури: скільки ракет та дронів вдалось збити

Обстріли інфраструктури: скільки ракет та дронів вдалось збити
З вересня ППО збила понад 420 ракет. Фото: eastnews.ua

Від вересня українські сили протиповітряної оборони збили понад 420 ракет, які росіяни запускали по критичній інфраструктурі.

Приземлено й 430 дронів-камікадзе, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Всі взяли дату 11 жовтня від першого масованого обстрілу, як початок "відліку" атак на енергетичну інфраструктуру. Але ж насправді вдарили по Харківській ТЕЦ ще 11 вересня, тоді вони почали нападати на нашу інфраструктуру. З цього часу вже приблизно більш як 420 ракет і 430 дронів-камікадзе були збиті протиповітряною обороною, атакувала ж, звісно, більша кількість", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили частину іранських дронів з нової партії

У загарбників не так багато ракет для масованості ударів.

"Власне, мова йде про те, що багато ракет ворог використав. Носії є, але не факт що є до них ракети у достатній кількості. Бо, якщо їх було б більше, то і били б більше", – підсумував Ігнат.

20 жовтня Європейський Союз запровадив санкції проти Ірану за постачання Росії ударних безпілотників задля використання їх проти України.

У листопаді офіційний Тегеран вперше публічно визнав постачання дронів-камікадзе РФ. Однак з обмовкою: безпілотники передали нібито до початку повномасштабної війни та в невеликих кількостях.

Нещодавно Росія отримала від Ірану ще одну партію дронів, якими атакувала Україну. РФ передали 250 дронів Shahed 136, сказав президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Обстріли інфраструктури: скільки ракет та дронів вдалось збити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі