четвер, 24 вересня 2020 10:16

Метро Києва перевантажене утричі

У столичному метрополітені перевантаженість станцій утричі більша, ніж у Європі. На одну станцію метро в столиці припадає 56,7 тис. пасажирів, у Європі – 20 тис.

Забудова міста здебільшого формувалась уздовж станцій метрополітену, що й зумовило перевантаженість, повідомив Big Kyiv із посиланням на Генплан Києва.

Автор: Генеральний план Києва
  На одну станцію метро в столиці припадає 56,7 тис. пасажирів
На одну станцію метро в столиці припадає 56,7 тис. пасажирів

Попри достатньо велику площу міста протяжність підземки порівняно з іншими містами є невеликою. Щільність мережі метрополітену в Києві приблизно в 5 разів нижча, ніж у європейських містах.

Київський метрополітен посідає 29-те місце у світі за кількістю перевезених пасажирів, хоча за своєю протяжністю він на 60-му місці у світі.

Щоб розв'язати проблему перевантаженості, Генплан передбачає будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро, а також розвиток наявних ліній. Передбачено будівництво нових пересаджувальних станцій, адже наявні вже вичерпали ліміт пропускної спроможності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прощальна вечірка з турнікетами пройде в Києві

8 вересня, близько 11:00, у столичному метрополітені стався збій системи, що спричинив пасажирський колапс.

Зараз ви читаєте новину «Метро Києва перевантажене утричі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі