пʼятниця, 16 листопада 2007 07:04

Маршрутки з наступного тижня подорожчають

У середу зранку всі пасажири маршрутки N496 (вул. Академіка Заболотного — станція метро Лук"янівська) читали оголошення, приклеєне на кабінці водія.

На аркуші паперу зазначалося: приватний перевізник Гусак І.М. попереджає, що з 19 листопада проїзд у маршрутці подорожчає. Нової ціни не вказано. Досі вартість поїздки була 1,5 грн.

Зростання ціни спричинене подорожчанням пального й запчастин, пояснюють водії 496-го маршруту.

— Ми їздимо на дизпаливі, а воно подорожчало майже удвічі. Теперішні тарифи на перевезення встановлювали ще в 2003–2004 роках. Літр соляри коштував тоді дві гривні 75 копійок. Зараз ціна підскочила до 4,70–4,80 гривень. Керівництво попередило, що фірма на днях може закритися, бо стає збитковою, — пояснює "ГПУ" Сергій, 42 роки, водій 496-го маршруту.

Представники приватного підприємця Гусака розповіли "ГПУ", що сподіваються після подорожчання "на підтримку киян". В офісі фірми розповіли: протягом середи, 14 листопада, до них зателефонували півсотні пасажирів. І всі "підтримали пропозицію підняти ціну за проїзд". Невдоволена лише одна жінка, вона назвалася Аллою Іванівною.

Цього самого дня мерія зібрала о 16.00 на Хрещатику, 36 представників усіх столичних автоперевізників. Обговорювали майбутнє подорожчання проїзду.

Раніше київські приватні перевізники вимагали збільшити вартість проїзду на 20–30%. За їхніми словами, керівництво міста пропонує дотації, аби не піднімали ціну. Однак підприємці побоюються, що цього року грошової допомоги з міського бюджету не дочекаються.

Зараз ви читаєте новину «Маршрутки з наступного тижня подорожчають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі