неділя, 26 лютого 2006 14:29

Макарівські грабіжники нападали лише на жінок

  Фото зі справи макарівських грабіжників.
Фото зі справи макарівських грабіжників.

Міліція затримала трьох молодих людей, які кілька місяців зухвало грабували жінок. Як правило, жінок хапали за шию, збивали з ніг і забирали все, що ті мали при собі. І хоча до міліції звернулися лише чотири жертви, опери впевнені: потерпілих щонайменше десятеро.


З початку січня троє друзів із селища Макарів почали навідуватися до столиці для кримінального заробітку. О 19.00 17-річний Богдан Бакал, 20-річний Олег Чумак та 18-річний В"ячеслав Кравець приїжджали на київську автостанцію Дачна і йшли у перший ліпший темний провулок. Мету хлопці мали одну: знайти дівчину чи жінку, яку можна було б пограбувати.

Першою потерпілою стала 25-річна киянка. Жінка поверталася додому, коли на вул. Ушакова біля будинку N14а на неї ззаду накинувся В"ячеслав Кравець. Хлопець затулив жінці рота, а двоє інших у цей час намагалися видерти з її рук сумочку. Киянка відбивалася, навіть змогла вкусити нападника за руку — у підозрюваного дотепер залишився шрам від укусу. Після нападу приятелі ще півгодини пили пиво біля кіоску на автостанції. Потім  маршруткою Київ-Житомир поїхали додому.

21 січня біля будинку N11а на вул. Чорнобильській вони напали вдруге: у 26-річної киянки вихопили сумку, в якій був мобільник "Нокіа 2650". Через 12 днів хлопці знову приїхали до Києва по гроші. Сценарію не змінювали: 27-річну киянку пограбували неподалік автостанції, на вул. Уборевича.

Останнє пограбування сталося 8 лютого. На перехресті пр-ту Перемоги і вул. Палладіна у 29-річної жінки відібрали мобільник "Самсунг С600". Завдяки IMEA (персональному номеру мобільного телефону, який фіксується супутниковою системою) міліціонери вийшли на злочинців. 12 лютого оперуповноважений Святошинського райуправління МВС Микола Малишев, 23 роки, поїхав до Макарова затримувати підозрюваних. Згадує, що хлопці не пручалися, не намагалися втекти. Їм навіть наручників не одягали.

Олег просився до СБУ, але там не пройшов медкомісії

У Макарові знають цих хлопців. Заступник начальника відділу кадрів Макарівського РУ МВС Максим Михальченко, 23 роки, прожив на одній вулиці з Кравцем і Бакалом 15 років, дружив зі старшим братом В"ячеслава. Олега Чумака знає менше. Але міліціонер згадав, що хлопець на початку року звернувся до нього і попрохав узяти на службу в міліцію.

— Олег сказав, що вже просився до СБУ, але там не пройшов медкомісії, — пригадує міліціонер, — Я його трохи знаю. Вроді нормальний був. Живе з мамою, батька у нього нема.

Олег Чумак намагався заробляти на життя й допомагати матері. Часто змінював роботу. Минулого року працював на будівництві, восени — вантажником у магазині, пробував торгувати за прилавком. Кажуть, що з правильного шляху Олега збив Славко. Той частенько грав на автоматах, заборгував гроші, тому шукав, як швидко і легко їх знайти. До того ж Кравець уже був суджений за крадіжку. Макарівські міліціонери кажуть, що не чекали від хлопців такого. Максим Михальченко каже, що хлопці їздили грабувати до Києва, бо були впевнені: приїжджих у тримільйонному місті ніколи не знайдуть.

— У нас містечко маленьке, один одного в обличчя знаємо, — каже Максим, — їх би тут упіймали ще до того, як вони до дівчини доторкнулися б.

Зараз Олег Чумак і В"ячеслав Кравець затримані й перебувають у Лук"янівському СІЗО. На момент затримання Славко був неповнолітнім, але 18 лютого йому виповнилося 18 років. День народження хлопець зустрів у тюрмі. Богдан Бакал поїхав до Макарова, там він знаходиться під наглядом місцевої міліції, на підписці про невиїзд.

Начальник відділу міліції Святошинського РУ Микола Морозенко, 43 роки, розповів "ГПУ", що слідство довело чотири пограбування. Ще дві жінки, на яких нападали, відмовилися подавати заяву, бо сума, яку в них відібрали, не перевищує 20–30 грн. Тому жертв насправді набагато більше, впевнені в міліції. 

Зараз ви читаєте новину «Макарівські грабіжники нападали лише на жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі