субота, 26 вересня 2020 19:15

"Липові" документи в асортименті: СБУ ліквідувала фабрики підробок
6

На Київщині викрили злочинне угруповування з 4 осіб, які підробляли та збували фальшиві документи державного зразка "в асортименті". Двоє жителів Київської області виготовляли документи, двоє мешканців Житомирщини - відповідали за роботу з "клієнтами".

Про це повідомила Служба безпеки.

Фото: СБУ

"Для виготовлення фальшивих документів ділки облаштували 2 цехи у приватних будинках у селищах на Київщині. На замовлення вони робили, зокрема, паспорти, водійські та службові посвідчення, посвідчення учасника бойових дій, дипломи про вищу освіту, технічні паспорти, акти на право власності на землю", - йдеться у повідомленні.

Вартість "липових" документів варіювала залежно від їх виду.

"Максимальну ціну зловмисники встановили на "повний пакет" - $10 тис. Паспорт громадянина України коштував $1,5 тис., ID-картка – вдвічі дорожче", - зазначили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрайські кол-центри вибивали вигадані борги погрозами

Зловмисники діяли впродовж року і щомісяця обслуговували до півсотні клієнтів, зокрема іноземців.

Правоохоронці вилучили 30 готових документів — паспорти громадян України та майже 700 бланків для виготовлення нових фальшивок. Також виявили голографічні захисні елементи, підроблені штампи та печатки українських держустанов, комп'ютерну техніку і флеш-носії зі зразками документів та інформацією про "клієнтів", техніку для підробки документів.

Наразі триває досудове розслідування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловмисники зняли понад 1 млн грн за допомогою підробних карток

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" виявили групу туристів з Ірану, які збиралися незаконно потрапити до Єревану. Летіли транзитом через Туреччину.

Зараз ви читаєте новину «"Липові" документи в асортименті: СБУ ліквідувала фабрики підробок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі