четвер, 05 травня 2011 16:51

Купальний сезон киянам можуть зіпсувати гризуни

Купальний сезон киянам можуть зіпсувати гризуни

Київські екологи наполягають на проведенні гідротехнічних робіт та дератизації на водоймах. За їхніми словами, останні роки вона здійснювалася неякісно і не системно.

Як заявив голова Київської міської організації Всеукраїнського товариства охорони природи Микола Щепець, у Києві все частіше фіксуються випадки захворювання на лептоспіроз після купання у столичних водоймах.

"У 2010 році і вже в 2011 році в місті Києві зафіксовано захворювання на лептоспіроз після купання у водоймі, де був відкритий офіційний пляж. Водночас, останній випадок захворювання киян після перебування на водоймах міста був зафіксований санітарною службою міста ще у 1999 році", - зазначив еколог.

"Як правило, потрібно провести три етапи дератизації до початку сезону і три - під кінець - з боротьби з гризунами в зоні відпочинку киян", - заявив Щепець.

За його даними, така робота в цьому році була проведена лише двічі і далеко не на всіх об'єктах і то після виявленого захворювання. У минулому році така робота проведена лише двічі за сезон, зазначив Щепець.

Як повідомлялося, минулого року головний санлікар столиці Анатолій Пономаренко заявив, що станом на серпень у Києві зафіксовано шість випадків захворювання на лептоспіроз в результаті купання в озерах Києва.

Зараз ви читаєте новину «Купальний сезон киянам можуть зіпсувати гризуни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі