пʼятниця, 04 червня 2010 12:41

У МНС кажуть, що пляжі столиці не готові до купального сезону

У МНС кажуть, що пляжі столиці не готові до купального сезону

Місця масового відпочинку населення на водних об'єктах Києва не готові до купального сезону.

Такий висновок зробила Держінспекція цивільного захисту та техногенної безпеки столичного управління МНС, яка провела перевірку місць масового відпочинку населення на воді, повідомляє прес-служба МНС.

Зокрема, незважаючи на те, що в місті 10 днів тому офіційно стартував купальний сезон, досі невирішеними питання, які суттєво впливають на безпеку відпочивальників.

Так, цього року планувалось організувати відпочинок на 11 комунальних (КП "Плесо") та 10 приватних зонах з масовим перебуванням людей біля води, на яких дозволено відпочинок з купанням.

Незважаючи на те, що більшість пляжів вже розпочали свою роботу, на сьогоднішній день відсутнє розпорядження Київської адміністрації про підготовку міських пляжів та заходи щодо попередження нещасних випадків на водних об'єктах.

Як наслідок не визначено перелік зон відпочинку біля води, на яких дозволено відпочинок в оздоровчому сезоні та перелік водних об'єктів, не рекомендованих для купання населення.

В порушення вимог наказу МНС, КП "Плесо" та керівники приватних зон відпочинку не розробили та не погодили з Держінспекцією цивільного захисту та техногенної безпеки МНС, Державною спеціалізованою аварійно-рятувальною службою на водних об'єктах МНС, Київською санепідемстанцією та з Головним управлінням екології та охорони природних ресурсів паспорти пляжів.

Крім того, на жодному з приватних зон відпочинку не проведено обстеження дна акваторії місць, визначеного для купання. На комунальних пляжах обстеження дна проведено з порушеннями закону про аварійно-рятувальні служби, а пошуково-рятувальна служба і рятівники "Плеса" не пройшли обов'язкової атестації на здатність до проведення рятувальних робіт.

На приватних зонах відпочинку, які займаються благоустроєм території за власні кошти не створено рятувальні пости.

Невирішені питання щодо радіофікації зон відпочинку, крім пляжів "Райдуга", "Пуща-Водиця" та "Молодіжний".

Швидкість течії на пляжі "Венеція" в Дніпровському районі перевищує встановлену норму (0,5 м/сек), а попереджувальні знаки відсутні.

Власниками або орендарями пляжів, в місцях, які не рекомендовані для купання, не відгороджена територія і не встановлені щити з відповідними попереджуючими написами, а також не в повному обсязі очищений пісок на пляжах та зонах масового відпочинку.

На водоймах всіх без винятку пляжів не визначені окремі зони катання на човнах і катерах, занять водними видами спорту, не зважаючи на те, що минулого року були зафіксовані випадки наїзду катерів на відпочиваючих.

До того ж, на рятувальних станціях ДКП "Плесо" не вирішені питання щодо організації чергування рятувальників. У нічний час вони не працюють, тому у разі виникнення надзвичайної ситуації, вони не зможуть оперативно надати допомогу потерпілим.

"Подібні порушення негативно впливають на безпеку відпочиваючих, і як наслідок, гинуть люди. Тільки впродовж минулого року під час відпочинку на воді в Києві загинуло 62 особи. У цьому ж році протягом травня вода забрала життя 7 киян, двоє людей було врятовано. А літо лише тільки почалося", йдеться в повідомленні прес-служби МНС.

Зараз ви читаєте новину «У МНС кажуть, що пляжі столиці не готові до купального сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі