пʼятниця, 31 січня 2020 10:45

Колишнього головного архітектора Києва підозрюють у розкраданні коштів

Колишнього головного архітектора Києва підозрюють у розкраданні коштів
НАБУ оголосило підозру архітектору. Фото: РБК

У НАБУ повідомили про підозру колишньому головному архітектору Києва та генеральному директору компанії-забудовниці.

Їх підозрюють в завданні понад 9,3 млн грн збитків територіальній громаді столиці, передає пресслужба НАБУ.

2002 року Київська міська рада передала земельні ділянки в центрі Києва в оренду ТОВ. Воно мало збудувати житловий будинок із вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи.

Підприємство збудувало лише коробку житлового будинку. 2008 року припинило будівництво через відсутність коштів. При цьому ТОВ уклало інвестиційний договір з іншим забудовником.

Слідство з'ясувало, що в липні 2013 року колишній головний архітектор у змові та в інтересах директора компанії-забудовниці видав містобудівні умови та обмеження забудови. Замість будівництва басейну для середньої школи №130 вони передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київметробуд підозрюють у махінаціях із підземкою на Виноградар

"Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснюють із серпня 2019 року, до того часу кримінальне провадження розслідувало Головне слідче управління СБУ. Підставою для початку розслідувань стало колективне звернення батьківського комітету спеціалізованої школи №130 м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Генеральний директор компанії-забудовниці вже має статус підозрюваного у вчиненні іншого корупційного злочину.

Наприкінці 2019-го від збору пайових внесків звільнили забудовників, які братимуться за заморожені об'єкти. Експерти пояснюють, що це хороший, але не основний стимул, щоб залучити забудовника.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього головного архітектора Києва підозрюють у розкраданні коштів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі