середа, 24 березня 2021 12:38

Коли декомунізують "Батьківщину-матір" 

Коли декомунізують "Батьківщину-матір" 
Для демонтажу герба СРСР з "Батьківщини-Матері" знадобиться мінімум рік. Фото: УНІАН

Демонтувати радянський герб з щита "Батьківщини-матері" допоможуть меценати.

Про це розповів глава Інституту національної пам'яті Антон Дробович.

"Ми провели консультації, навіть знайшли меценатів. Єдине, через пандемію коронавірусу ні міністерству, ні уряду було не до того. На процедуру демонтажу потрібен орієнтовно рік", – розповів Дробович для Chas News.

Щоб питання демонтажу зрушити з місця, потрібне рішення влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як виглядатиме "Батьківщина-Мати" після декомунізації

"Щойно буде чітке рішення або Міністерства культури й інформаційної політики, або Кабінету міністрів, я думаю, це питання зрушиться з мертвої точки. Сам музей, на балансі якого перебуває монумент, не може ухвалити таке рішення. Має бути чітка політична воля, бо інакше хтось може сказати, що статуя — на території музею, отже, не підпадає під декомунізацію як виняток із закону", - додав Дробович.

За його словами, на щиті монумента замість герба СРСР може бути чистий щит, знак за результатами конкурсу, чистий щит з лазерною проєкцією.

Декомунізації також потребують пам'ятник Щорсу і навіть міст Патона. Щорс стоїть на тому ж місці через відсутність на ВДНГ музею радянської пропаганди. На нього, за словами директора, не вистачає коштів.

Найважливішу транспортну артерію Києва - міст Патона - закривають для реконструкції на 5 років.

Зараз ви читаєте новину «Коли декомунізують "Батьківщину-матір" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі