середа, 26 вересня 2018 20:17

Кличко зазначив, що забудова Осокорків планувалась ще кілька десятиріч тому та закликав шукати компроміси – ЗМІ

Кличко зазначив, що забудова Осокорків планувалась ще кілька десятиріч тому та закликав шукати компроміси – ЗМІ
Кличко розповів, що плани на забудово Осокорків виникли ще кілька десятиліть тому. Фото: kiev.klichko.org

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Віталій Кличко відзначив, що території Південних Осокорків, між іншим і біля озера Небреж, були визначені як перспективні для забудови ще кілька десятиліть тому.

Про це повідомив інформаційний портал "СтопКор".

"Кожного року до Києва приїжджають жити й працювати понад 200 тис. людей. І місто буде рости, хочемо ми цього чи ні", – зазначив столичний очільник.

Він також звернувся до компанії-забудовника житлового комплексу (ЖК) "Патріотика на озерах" із пропозицією зробити детальний макет забудови, щоб громада могла переконатися, що нічиї інтереси порушені не будуть. Відповідні служби КМДА отримали доручення перевірити план будівництва на спірній території.

Під час зустрічі з представниками забудовника, громадськими активістами, керівниками профільних департаментів та правоохоронцями Кличко зазначив, що згідно із затвердженими планами будівництва, у новому мікрорайоні передбачений розвиток соціальної інфраструктури, яка так необхідна мешканцям лівого берега столиці.

Зокрема, йдеться про будівництво нових шкіл та дитячих садочків. Планом також передбачена рекреаційна зона навколо озер.

"І дотримання зобов'язань ми контролюватимемо", – наголосив Кличко.

Столичний голова закликав усі сторони до діалогу: "Конфлікти не повинні вирішуватися шляхом протистояння. Не повинно бути безладу. Розв'язувати всі питання, шукати компромісів необхідно за столом переговорів. Я пропоную всім сторонам запровадити мораторій на будь-які дії. І нехай юристи доводять позиції сторін, а суд ухвалює рішення". Мер Києва закликав забудовника зупинити будівництво поблизу озер на Осокорках до моменту ухвалення рішення в суді.

Зараз ви читаєте новину «Кличко зазначив, що забудова Осокорків планувалась ще кілька десятиріч тому та закликав шукати компроміси – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі