вівторок, 25 серпня 2015 15:28

Кличко відкрив збудований цьогоріч сучасний дитсадок

 

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у fotoвідкритті дошкільного навчального закладу-новобудови № 270 у Дарницькому районі столиці.

"Я сьогодні дуже радий відкрити новий навчальний заклад – дитячий садок № 270, в якому 270 дітей зможуть гратися, вивчати мови, розвиватися, в той час, коли їхні батьки працюють. Цей дитсадок – це зразок, один із найсучасніших навчально-виховних закладів Києва. Вперше за багато років ми відкриваємо цього року два дитячих садки та дві школи. Наступного року плануємо відкрити три нових дитсадки", – зазначив Віталій Кличко.

Мер наголосив, що освіта, на жаль, часто фінансується за залишковим принципом, водночас, столична влада збільшила і надалі збільшуватиме інвестування в освітню галузь.

"Найважливіші інвестиції – у дітей, у наше майбутнє. Тому ми збільшили інвестиції у сферу освіти більш ніж вдвічі. Рухаємося вперед – відкриваємо нові навчальні заклади", – сказав мер. Він наголосив, що міська влада робить усе, щоб зменшити чергу в столичні дитсадки. Зокрема, і повертаючи заклади, які багато років були в оренді і не працювали за профілем. "Сьогодні в нас черга 14 тисяч дітей. Без черги ми приймаємо дітей переселенців із зони АТО. Їх сьогодні виховується в столичних дитсадках близько 12 тисяч. І ми робимо все можливе, щоб черга скорочувалася, відкривалися оновлені та новозбудовані заклади", – підкреслив Віталій Кличко.

Київський міський голова привітав батьків і дітей із відкриттям нового дитсадка і передав навчальному закладу комп'ютери. "Щоби діти могли не тільки грати, а й вчитися", – зауважив голова КМДА.

У дитсадку функціонуватимуть сучасний басейн, спортивна зала, музична зала, конференц-зала, комп'ютерний клас, дослідницька лабораторія, творча майстерня, кімната інтелектуальних ігор, кабінет іноземної мови. Для кожної вікової групи обладнано ігрові майданчики з навісами для затінку, пісочницями і малими спортивними формами.

У садку передбачено 4 групових приміщення для дітей раннього віку (від 2-х до 3-х років) та 10 групових приміщень – для дітей дошкільного віку.

Зараз ви читаєте новину «Кличко відкрив збудований цьогоріч сучасний дитсадок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі