субота, 12 лютого 2022 01:03

Кличко розповів, як столиця готується до повноцінного вторгнення росіян

Кличко розповів, як столиця готується до повноцінного вторгнення росіян
Кличко розповів про евакуацію киян. Фото: Київ вечірній

Київська міська державна адміністрація затвердила план евакуації населення.

"У Києві створено комісії з питань евакуації - на рівні КМДА та в кожному районі. Затверджено план евакуації населення. Він визначає місцезнаходження збірних евакуаційних пунктів, кількість необхідного транспорту та безпечні райони для розміщення населення", - повідомляє сайт КМДА з посиланням на мера Віталія Кличка.

Міські служби вже працюють в умовах запобігання надзвичайній ситуації військового характеру.

"Сьогодні сили та засоби цивільного захисту Києва (це комунальні служби, аварійно-рятувальні служби та інші) становлять: 13,5 тисяч особового складу та понад 780 одиниць техніки. Також розгортаються сили територіальної бригади для оборони Києва", - розповів Кличко.

Об'єкти критичної інфраструктури перейшли в режим підготовки до роботи в умовах надзвичайної ситуації, а підприємства забезпечені гарантованим безперебійним зв'язком за відсутності мобільного зв'язку та інтернету, зазначає столичне керівництво.

"Якщо ще кілька років тому у нас було 1,5 тисячі відповідних укриттів, то на сьогоднішній день збільшили їх кількість утричі. Загалом у фонд захисних споруд цивільного захисту входять понад 500 сховищ", – зазначив Кличко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 10 країн закликали своїх громадян терміново покинути Україну

У координації з НЕК "Укренерго" було знайдено можливості та забезпечено додаткове виробництво електроенергії на ТЕЦ.

Зокрема, протягом грудня-січня у постійній роботі перебувають 3-4 блоки. Це дає змогу забезпечити безперебійне енергопостачання Києва, запевнив мер. Насамперед медичних установ, підприємств критичної інфраструктури, установ соціальної сфери.

Було створено запаси палива, встановлено електрогенератори для безперебійної роботи у надзвичайній ситуації систем управління містом та ТЕЦ на період до 10 діб.

"Розробили також нову систему оповіщення, аналогів якої в Україні немає. На її будівництво плануємо виділити з бюджету міста майже 11 млн. грн", - пише мер, але деталей не розкриває.

Вже два тижні продовжуються тематичні навчання з педагогічними колективами та батьками у школах. Розроблено інструкції, як чинити і різним установам та установам, враховуючи специфіку їх роботи – медустанови, школи та садки, установи соціального захисту та інші.

США вважають, що Володимир Путін вирішив атакувати Україну у найближчі кілька днів. Президент США Джо Байден та президент Росії 12 лютого (у суботу) проведуть телефонну розмову.

Зараз ви читаєте новину «Кличко розповів, як столиця готується до повноцінного вторгнення росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі