пʼятниця, 23 жовтня 2020 13:06

Кличко підтримав автопром Білорусі, а не українських виробників - економіст

Кличко підтримав автопром Білорусі, а не українських виробників - економіст
Економіст переконаний, що Україна може сама робити автобуси, трамваї, тролейбуси і вагони метро. Фото: telegraf.com.ua

Автобуси МАЗ, закуплені мером Києва Віталієм Кличком для столичного автопарку, зроблені в Білорусі. Про це на своїй сторінці в Facebook пише економіст Олексій Кущ.

"Нещодавно мер Києва Віталій Кличко презентував "обновку" столичного автопарку, показавши новенькі МАЗи. Все б нічого, але це дійство "під вибори", організоване за кошти столичних платників податків, укотре підтримало збитковий автопром сусідньої Білорусі", - зазначив експерт.

За словами Олексія Куща, в Україні є свої виробники комунальної техніки, які заплатили б податки в український бюджет. "Але, очевидно, знаменита історія з "польськими трамваями", які в "чесній" боротьбі виграли тендер у львівських виробників, нічому не навчила нашу владу", - говорить він.

Економіст зазначив, що програма партії "Перемога Пальчевського" передбачає максимальне посилення локалізації виробництва. "Якщо бюджети наших міст направляються на покупку нової техніки - значить, потрібно формувати свій національний комунальний машинобудівний кластер на базі вже наявних виробництв. Автобуси, трамваї, тролейбуси і вагони метро можемо успішно робити самі", - підкреслив він.

На думку експерта, нинішні вибори - це шанс притягнути до відповідальності неефективні політичні еліти.

"Недарма 21 жовтня біля будівлі КМДА представники партії "Перемога Пальчевського" передали в мерію петицію, в якій були перераховані всі невиконані обіцянки нинішнього мера. І якщо мер боїться йти на відкриті дебати зі своїми політичними конкурентами, зокрема, з найбільш імовірним суперником у другому раунді - Пальчевським, то він повинен хоча б надати звіт жителям міста про те, що зроблено, і головне - про те, що не зроблено", - вважає Олексій Кущ.

Нагадаємо, раніше Олексій Кущ критикував чинну владу за ігнорування проблем старіння житлового фонду міста.

Зараз ви читаєте новину «Кличко підтримав автопром Білорусі, а не українських виробників - економіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі