пʼятниця, 10 серпня 2007 07:00

Київські депутати люблять Крим і Єгипет

Автор: фото з родинного архіву
  Керівник міської фракції БЮТу Тетяна Меліхова (праворуч) разом із чоловіком, донькою і внучкою на відпочинку в єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх. Зима 2007-го
Керівник міської фракції БЮТу Тетяна Меліхова (праворуч) разом із чоловіком, донькою і внучкою на відпочинку в єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх. Зима 2007-го

Міські чиновники не люблять ділитися подробицями, куди, з ким і як надовго виїжджають відпочивати. Але "ГПУ" вдалося дізнатися дещо про відпустки міського керівництва.

Перший заступник міського голови Денис Басс, 29 років, стверджує, що на цій посаді відпусток не брав. Каже, все літо проводить у Києві.

— Замість відпусток я користуюся вихідними. Останній раз, на травневі свята, їздив до Одеси. Якщо вдасться, на новорічні вихідні поїду до Єгипту або до Об"єднаних Арабських Еміратів, — сказав він "ГПУ".

Інший заступник голови КМДА, 36-річний Сергій Рудик, виріс у Карпатах, але там майже не відпочиває. Чоловік зізнався, що слухає дружину Аллу, коли вирішують, куди саме їхати.

— Куди дружина захоче, туди й поїдемо. Може, махнемо цього разу за кордон. Лише раз, узимку, ми були в Єгипті. Минулої суботи їздили в Гурзуф святкувати 40-річчя товариша. Прилетіли о 12-й ночі в п"ятницю. У суботу позасмагали й повернулися назад.

Сергієві Рудику дуже подобається Крим, він навіть ладен терпіти не завжди належне обслуговування:

— Вибачу там усе — невміння місцевих офіціантів добре подати борщ чи поспілкуватися з клієнтами. У серпні ми поїдемо на Сорочинський ярмарок.

Депутат блоку "Наша Україна" Зорян Шкіряк, 37 років, цього літа відпочивав із сім"єю в батьків, у місті Бориславі на Львівщині. А ще він дуже любить їсти цибульний суп у глиняних горщиках в Латинському кварталі Парижа.

— Дев"ять років тому батьки придбали собі невеличкий двокімнатний будинок-фазенду. Дворик на шість соток. Якщо ж не кривити душею, то мені найбільше подобається Чехія і Туреччина. Від Праги я в захопленні, в Туреччині дуже люблю бухту Клеопатри, там Середземне море — просто казка. Не завжди вдається вирватися туди на відпочинок.

Найбільше Зоряну Шкіряку запам"яталася поїздка до Парижа у 1997-му, коли він освідчився дружині в коханні.

— У діловому кварталі Парижа Де Фанс, біля історичного центру, ми зайшли до якогось 20-поверхового супермаркету. Випадково потрапили до службового входу. Довго не могли звідти вибратися, забрели на дах. З нього — весь центр Парижа як на долоні. Я став на коліно і запропонував їй стати моєю дружиною.

Бродський мешкає в товариша й партнера по бізнесу в провінції Венетто

Депутат Київради Алла Шлапак, 31 рік ("Блок Леоніда Черновецького"), стверджує, що їздить на відпочинок лише до мами, в райцентр Ананьєв на Одещині.

— Єдиний відпочинок — до мами й виспатися там. Я за кордон ніколи не їздила і не планую. Не маю грошей, щоб їздити відпочивати в Крим чи в інші теплі краї. Навіть поїздку в Карпати не можу собі дозволити.

— А я обожнюю Італію! Буваю тут по кілька разів на рік. До того ж щороку в середині літа приїжджаю сюди з дружиною й донькою. Як правило, на два тижні, — розповідає "ГПУ" телефоном з Італії депутат Київради Михайло Бродський, 48 років.

Бродський зізнається, що мешкає в товариша й партнера по бізнесу в провінції Венетто (вони разом випускають в Україні матраци з такою ж назвою. — "ГПУ"). Мандрує країною на орендованому авто разом із сім"єю. Каже, що вже вільно володіє італійською, тому читає місцеву пресу, стежить за тамтешніми політичними подіями.

Лідерка фракції "БЮТ" у Київраді Тетяна Меліхова, 53 роки, новорічні й травневі свята традиційно проводить із чоловіком, дочкою й онукою. Їздять у Єгипет чи в Туреччину.

— Їздимо туди не більше ніж на десять днів. Цього вистачає, аби погрітися, — каже Меліхова. — Крим також любимо, але путівки туди коштують дорожче, і дістати їх — складніше. А ось у далекі країни — Таїланд чи Малайзію — не їздимо. Це дорого, та й більш ніж десятигодинні авіаперельоти — не надто корисно для здоров"я.

Найближчим часом Тетяна Меліхова відпустки не братиме. Через підготовку до виборів єдине місце її відпочинку — батьківська дача на Осокорках.

— Ми там городину не вирощуємо, — розповідає депутатка. — На вихідних збираємося з друзями, обов"язково смажимо шашлики, граємо в бадмінтон, настільний теніс. У мене непогано виходить, — каже вона.

Заступник мера Анатолій Голубченко, 57 років, розповів "ГПУ", що вирушить на відпочинок із сім"єю, як тільки в Києві завершиться підготовка до опалювального сезону.

— У Крим, поближче до гір! — каже він. — Поїдемо на власному автомобілі-будиночку. Візьму із собою собак і рушницю. Я полюватиму, а сім"я хай засмагає й купається, — сміється.

Анатолій Голубченко зізнався, що мріє потрапити до Рима.

— Я колись був там — залишилися неповторні враження. Але коли ще поїду, навіть не знаю.

Депутат Київради Віталій Кличко мав два дні відпустки. 19 і 20 липня був у США з дружиною та трьома дітьми. 19 липня відсвяткував у Штатах своє 36-річчя. Прес-секретар депутата Катерина Кириченко, 26 років, каже, що найближчим часом він не відпочиватиме.

— Віталій уже починає тренування. Готується до бою із Джалілєм МакКлайном 22 вересня, — пояснює Катерина. — До цього він мав відпустку лише на Різдвяні свята. Із сім"єю їздив кататися на лижах до Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Київські депутати люблять Крим і Єгипет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі