четвер, 15 листопада 2018 19:15

Київрада присвоїла скверам імена Бориса Нємцова й Кузьми Скрябіна

Київрада присвоїла скверам імена Бориса Нємцова й Кузьми Скрябіна
Безіменному донині скверу на перетині вулиці Сурикова та Повітрофлотського проспекту присвоїли ім'я Бориса Нємцова. ФОТО: Wikipedia

Столичному безіменному скверу біля посольства РФ присвоїли ім'я вбитого російського опозиціонера Бориса Нємцова. Сквер на вулиці Порика на Виноградарі назвали на честь музиканта Кузьми Скрябіна.

Відповідне рішення підтримали 69 депутатів Київради.

Крім того, проголосували за низку перейменувань: провулок Баумана тепер носить імена Віктора й Семена Фузиків (засновників хутора Нивки), вулиця Желябова - Марії Капніст, вулиця Кіровська - Старицької-Черняхівської, вулиця Сабурова - Сержа Лифаря. Площа Червона Пресня віднині називається Щекавицькою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 60 млн: щойно відремонтовані столичні парки знову поремонтують

Ініціативу надати скверу на Порика ім'я Кузьми Скрябіна зареєстрували жителі Виноградаря. Основним аргументом стало те, що співак разом з родиною проживав на масиві, тож виноградарці часто з ним бачилися і спілкувалися.

Зараз ви читаєте новину «Київрада присвоїла скверам імена Бориса Нємцова й Кузьми Скрябіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі