вівторок, 15 березня 2022 14:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Київ прочісують псевдоблагодійники й випитують інформацію

Київ прочісують псевдоблагодійники й випитують інформацію
Киян закликають бути пильними та не передавати паспортні та контактні дані підозрілим особам чи організаціям, які нібито пропонують благодійну допомогу. Фото: facebook.com/Vitaliy.Klychko

У Києві, під виглядом надання благодійної допомоги, невстановлені особи збирають паспортні та контактні дані осіб соціально незахищених категорій.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

Міська влада закликає киян бути пильними і не передавати особисті та контактні дані підозрілим особам чи організаціям. Перевіряти статутну документацію благодійних організацій, а також повідомляти про такі факти поліцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У багатоповерхівку у Києві прилетів снаряд. Почалася пожежа

"Наголошуємо, що органи соціального захисту населення не збирають особисті дані осіб, які належать до соціально незахищених верств населення. Водночас лише органи соцзахисту можуть уточнювати дані тих осіб, які вже під час війни опинилися у складних життєвих обставинах. Це робиться винятково для визначення відповідної категорії для надання допомоги", - ідеться в повідомленні.

Волонтерські та благодійні організації, які співпрацюють з міською владою, не займаються збором даних. Усю необхідну для їхньої роботи інформацію вони отримують від органів соціального захисту.

Від 20:00 15 березня і до 7:00 17 березня у Києві діятиме комендантська година. Під час комендантської години заборонене пересування містом без спецперепусток. Виходити з помешкань можна тільки, щоб дійти до укриття.

Зараз ви читаєте новину «Київ прочісують псевдоблагодійники й випитують інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі